Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu

Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu

"19 yıl geçmiş, hala insan haklarını düşünüyorlar. Allah bunlara akıl fikir versin. Sanıyorlar ki, 'İnsan haklarını yeniden tesis edeceğiz...' Yeniden toplantı yapacağınıza bu konuda dünya kadar yayın var. Birleşmiş Milletler'e bakın, görürsünüz...

TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "19 yıl geçmiş, hala insan haklarını düşünüyorlar. Allah bunlara akıl fikir versin. Sanıyorlar ki, 'İnsan haklarını yeniden tesis edeceğiz...' Yeniden toplantı yapacağınıza bu konuda dünya kadar yayın var. Birleşmiş Milletler'e bakın, görürsünüz insan haklarını. Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesi'ne bakın, görürsünüz insan haklarını. Ama bunların dünyadan haberleri yok." dedi.

Grup toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet ederken, "Tek ve yegane amacı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şan ve şerefini yüceltmek olan, en büyük arzusu aziz milletimizin huzur, refah ve mutluluğunu tesis etmek olan, Türkiye'nin birleştirici gücü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu da sözlerine, Engin Altay'ın ifadelerine işaret ederek, "Başkanın da ifade ettiği gibi birileri gibi cebimizi düşünmüyoruz. Birileri gibi belli çevrelere kaynak aktarmıyoruz. Birileri gibi İstanbul'da kupon arsa varsa bana sormadan satmayın demiyoruz. Birileri gibi dünya malına tamah etmedik. Bütün arzumuz, bu memlekette herkes huzur içinde yaşasın." diye başladı.

Demokrasinin herkes için geçerli bir kural olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi büyütürsek, geliştirirsek, derinleştirirsek hepimiz mutlu olacağız. Sonuçta bir parti gelecek, ülkeyi yönetecek. Ama demokrasi içinde yönetecek, insan haklarına saygı duyacak. 19 yıl geçmiş, hala insan haklarını düşünüyorlar. Allah bunlara akıl fikir versin. Sanıyorlar ki, 'İnsan haklarını yeniden tesis edeceğiz...' Yeniden toplantı yapacağınıza bu konuda dünya kadar yayın var. Birleşmiş Milletler'e bakın, görürsünüz insan haklarını. Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesi'ne bakın, görürsünüz insan haklarını. Ama bunların dünyadan haberleri yok. Ellerine kağıt tutuşturuyorlar, şunu yapacağız diye." şeklinde konuştu.

Şubat ayındaki Aksaray ziyaretini değerlendiren Kılıçdaroğlu, burada kentin kanaat önderleriyle özel bir toplantı gerçekleştirdiğini dile getirerek, onlarla bir araya gelmek, konuşmak, dertleşmek herkesin görevi olduğunu söyledi.

"Bizim izlediğimiz politika; kanaat önderleriyle bir araya gelip oturup konuşmak, onların düşüncelerini almak, bizim yanlışımız varsa büyük bir sükunetle dinlemek, varsa hatamız ders çıkarmak." diyen Kılıçdaroğlu, Aksaray ziyaretinde, Niğde-Ulukışla-Aksaray demiryolundan şikayet edildiğini, yıllardır bu projenin bir türlü gerçekleşmediğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul ile uğraşacağına yapsana bu demiryolunu. Mersin'e gitmek istiyorlar. Yıllar yılıdır söz verdin. Niye yapmıyorsun? Para yok diyorsan, para var. Herkese para var da Aksaray'a niye para yok? Aksaray'ı Mersin Limanı'na bağlamak istiyorlar demiryoluyla. Haklı mı, haklı. Ama ben onlara şöyle bir söz verdim. CHP iktidarında Aksaray'da ürettiğiniz ürünleri, demiryoluyla Mersin Limanı'na taşıyacaksınız ve asla nakliye parası ödemeyeceksiniz. Fabrikanız ister Aksaray'da ister Mersin'de limanın kenarında olsun fark etmeyecek." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Aksaray ziyaretine ilişkin şunları kaydetti:

"Ankara-Niğde otobanı yapmışlar, esnaf perişan, Aksaraylı esnaf bundan şikayet ediyor. Her yerde olduğu gibi Aksaray'da da işsizlik kol geziyor, orada da büyük bir işsizlik var. 1994 yılından bu yana vaat ettikleri, her mitingde dile getirdikleri havaalanı da hala olduğu gibi duruyor. Kardeşim, sen Anadolu'ya yüzünü bir çevir bakalım, bu Anadolu'da ne oluyor, ne bitiyor... Ama Anadolu'daki rant İstanbul'daki kadar olmadığı için Anadolu'yu adeta gözden çıkarmışlar. Ama Aksaraylılara da bir sitemim var. Demiryolunu, her geçen başbakan size söz verdi. Havaalanı için, gelen herkes size söz verdi. Siz de verilen sözlerin gereği olarak oylarınızı verdiniz ama sözlerini tutmadılar. Artık yönünüzü, halktan yana, hukuktan yana, adaletten yana, insandan yana partiye çevirin; yani bize çevirin, yani bize bakın.

Herkes dertli. Hayvancılıkla geçinen bir vatandaş... Hemen gittik, ahırına da girdim. 14 tane hayvanım vardı elimde şu kadar kaldı, yem alamıyorum dedi. Banka kredi kartlarını gösterdi, 15-20 tane. Her bankadan kredi çektim, şimdi ödeyemiyorum ne olacak halimiz diye. Evet, haklı. Ama sorunun cevabı çok basit. Sandık gelecek seni bu hale düşürecek iktidara oy vermeyeceksin. Demokrasinin gereğini yapacaksın. Bizim aradığımız da zaten o.

Bir emekliye rastladım. 'Benim maaşa 2 senedir zam vermiyor.' Neymiş, 1500 lirayı geçmeyecekmiş. Malum emekli aylığını 1500 liranın altında alan çok kişi var dedim aylarca, 1500 liraya çıkardılar ama şöyle bir kural getirmişler: Normal aylığı 1500 liraya çıkıncaya kadar zam verilmeyecek bunlara. 1500 lirayı aştıktan sonra zam alacakmışım. Nasıl bir düzen yaptı, nasıl etti bilmiyorum, şeytanın da aklına gelmez bu diyor. Doğru şeytanın aklına gelmez ama bunların aklına gelir. Bunlar her türlü dalavereyi rahatlıkla çevirebilirler."

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.