Kılıçdaroğlu, Cihaner ve Uzun'la buluştu iddiası

Kılıçdaroğlu, Cihaner ve Uzun'la buluştu iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki akşam Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner, eski Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan ve sivil giyimli bazı askerlerle bir araya geldiği i

Van'da iki gün süren temaslarını bitirdikten sonra Pazar günü Ankara'ya dönen Kılıçdaroğlu'nun gece söz konusu görüşmeyi gerçekleştirdiği belirtiliyor. İddialara göre Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği isimlerin dinleme ve izlenme ihtimaline karşı da önlem aldı. Görüşme mekanına ayrı ayrı gelinirken, iletişim aygıtları da toplantının yapıldığı mekanda uzak tutuldu.

TARTIŞMALI İSİMLER

Şemdinli soruşturmasından sonra görevden alınan Sabri Uzun'un ismi Ergenekon'da gözaltına alınan Soner Yalçın'ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda bulunan dokümanlar içerisinde yer alıyordu.

"Şık-Sabri" isimli belgede Uzun ile ilgili şu bilgiler vardı: "Sabri'nin kitap konusunda çekincesi var. İkna etmeye çalışalım. Kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık konusunda görüşsün. Kitaba çalışırken, cesur olun. Bu kitap Simon'dan daha kapsamlı olmalı. Nedim'i kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve Sabri'ye katılacak. Emin ve Sabri'ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Seçimden önce yetişsin." Yalçın ise bu belgeden haberi olmadığını söylemişti. Ergenekon'dan tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner ise tahliye olduktan sonra Adana'ya savcı olarak atanmıştı.

Gazetecilere 'Kulkuloğlu' dedi

Dün TMMOB ve birliğe bağlı meslek odaları başkanlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "sır buluşma"ya ilişkin sorulara tatmin edici olmayan bir cevap verdi. Bir gazetecinin "Dün akşam sürpriz bir buluşmaya katıldığınız yönünde bir iddia var. 'Ergenekon davasının avukatlarıyla, askerlerle veya emniyetçilerle buluştuğunuzu iddia edenler var. Böyle bir buluşma var mı gerçekten ve kimlerle?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir milletvekili arkadaşımızla beraber oldum. Bu kadar" cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, bu milletvekilinin kim olduğunun sorulması üzerine de partisinin Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu olduğunu söyledi.

İkinci olursa da bırakmayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün koordinatörlüğünde, TMMOB ve birliğe bağlı meslek odaları başkanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu'na, Başbakan Erdoğan'ın dikta iddialarına yönelik "Partim seçimlerde ikinci olursa ben ceketimi alır, Anadolu yollarına düşerim. Bu işi bırakırım. Muhalefet de bu taahhütte bulunabilir mi?" şeklindeki sözleri hatırlatıldı.Kılıçdaroğlu, "Dikta olup olmadığını Sayın Başbakan öğrenmek istiyorsa en yakın esnafa uğrasın" karşılığını verdi. Kendisinin böyle bir taahhüdü olup olmayacağı sorusunu duymazdan gelen Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan zaten 2012'de siyasetten çekileceğini söylemişti. Bu yeni bir taahhüt değil" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :