Kılıçdaroğlu Danıştay'a sahip çıktı

Kılıçdaroğlu Danıştay'a sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay 8. Dairesi'nin başörtüsüyle ilgili aldığı kararı, “Yargı kararlarına herkes saygı duymalı, biz de saygı duyacağız.” sözleriyle değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzurum’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, Danıştay 8. Dairesi’nin üniversitelerde görev yapacak akademik personel için yapılan ALES sınavına başörtüsü ile girilemeyeceği kararını değerlendirdi. Yargı kararlarına herkesin saygı duyması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Biz de saygı duyacağız.” dedi.

Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’ın önceki gün odasında yapılan aramalar hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan’ın, hükümet yetkililerinin kendilerine sorması gerekir, acaba yoğun bakımda yatan hastanın odası 6.5 saat aranır mı aranmaz mı? Bu odaya doktor denetiminde bir kişinin girmesi doğru mudur, değil midir? Eğer bunlara doğrudur diyorlarsa, yapılanlar da doğrudur. Eğer hayır bunlar yanlıştır, öyle bir şey olmaz, yoğun bakıma herkes elini kolunu sallayarak, yoğun bakıma giremez diyorlarsa o zaman en azından yoğun bakım ünitesinin gerektirdiği koşulların sağlanması lazım. Öyle anlaşılıyor ki bunların hiçbirisine uyulmadı. Türkiye zaten bir hukuk devleti olmaktan süratle uzaklaşıyor. Bunları da artık olağan karşılamaya başladık.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Öğrencilerle bir araya gelecek misiniz?' sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Öğrenciler kabul ederlerse büyük bir zevkle.” karşılığını verdi.
 

Etiketler :