Kılıçdaroğlu: Erdoğan Gülen'i tehdit etti

Kılıçdaroğlu: Erdoğan Gülen'i tehdit etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oslo görüşmelerine karşı çıktı, devlet terör örgütüyle masaya oturamaz diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Fethullah Gülen'i de tehdit ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oslo görüşmelerine karşı çıktı, devlet terör örgütüyle masaya oturamaz diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Fethullah Gülen'i de tehdit ettiğini söyledi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oslo görüşmeleriyle ilgili hükümeti suçladı, devletin terör örgütleriyle masaya oturamaması gerektiğini savundu.
 
Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e yaptığı "geri dön" çağrısını tehdit olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in medyaya yansıyan Kandil açıklamalarıyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.
 
CHP lideri, Habertürk'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki programda konuşan Kılıçdaroğlu, Dağlıca saldırılarıyla ilgili ihmal iddialarının bulunduğunu ve mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi. Oslo görüşmelerinin tutanaklarını medyadan takip ettiklerini, Karayılan'ın açıklamalarını ise gazetelerden okuduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak terör sorununu çözmek için yeni yol haritası hazırladıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
 
"İki baldırı çıplak edebiyatıyla başladık bu meseleye ve bugün geldiğimiz noktaya bak. Eğer birisi bir suçlu arıyorsa işte o siyaset kurumudur.
 
Terör sorununu çözmek için bir yol haritası hazırladık. Bir araya gelelim ve konuşalım. Bu sorunu nasıl çözelim diye. Parlemantodun dışında bir de akil adamlar grubu oluşturalım dedik. Bunlar birlikte çalışsın istedik.
 
Bu kadar temel sorun konusunda neden siyaset partiler bir araya gelmesinler. Meclis’te oturalım konuşalım. Bütün partilerde bu sorunu çözmek için akıl yoran pek çok insan var. Eğer otururlarsa masaya bu konuda uzlaşırlar. Bir mutabakat komisyonu olacak, kararlar buradan oy birliğiyle çıkacak oy çokluğuyla değil, Anayasa yazımında olduğu gibi.
 
Oslo görüşmeleri meşru değil. Hükümet terör örgütüyle masaya oturamaz. Eğer masaya oturan kişi devletin meşru kişisiyse, nasıl oturabilir bunu kabul etmeyiz. Devleti, hukuki olmayan bir zeminde temsil edemessiniz. Bu konuda dört partinin bir araya gelmesi. Bu sorun bir partinin tek başına da çözebileceği bir durum değil. Bu nedenle tüm siyasi partilerin bir araya gelmesi gerekiyor.
 
GENELKURMAY BAŞKANININ KANDİL AÇIKLAMALARI
 
Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in Kandil ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, Meclis'in hür iradesiyle verilen kararın bir başka ülkeye danışılamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, Özel'den açıklama beklediklerini söyledi. İşte o sözler;
 
"Meclis'in tezkere verdiği, sınır dışı operasyona başka bir ülkenin onayına sunulması asla ve asla kabul edilemez. Meclis’in hür iradesini bir başka ülkenin onayına sunmak mı böyle bir şey olamaz. Amerika elbet güçlü bir ülkedir. PKK nın silahsızlaştırılması konusunda yardımda istenebilir. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın bu ifadeyi kullandığını düşünmüyorum. Medyaya yansıyan bu ifade varsa olağanüstü talihsiz bir açıklamadır, eğer bu ifade genelkurmay başkanına aitse daha büyük bir talihsizliktir, bu affedilemez. Genelkurmay başkanının bunu açıkça ifade etmesi gerekiyor."
 
ERDOĞAN'IN GÜLEN ÇAĞRISI
 
Canlı yayında gazetecilerin Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları'nda Fethullah Gülen'e yönelik çağrısını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, bu sözlerin tehdit içerdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, Gülen'in pasaportunun bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:
 
"Gülen’in pasaportu var, isterse gelir istemese gelmez. Bir başbakanın çağrı yapmasını, doğal karşılamıyorum. Sanki icazet verir gibi "ben istedim gel" ya da tam tersi olarak "ben gelme dersem gelme" anlamı taşır. Bu aynı zamanda tehdit unsurudur.
 
Ben bu çağrıyı bu şekilde yorumlamadım (gazetecilerin itirazları üzerine). Orada farklı bir üslup kullanıldı, "icazet veriyorum gelebilirsin" anlamında bir çağrı. Ben bunu doğru bulmuyorum."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.