Kılıçdaroğlu G.antep saldırısı hakkında konuştu

Kılıçdaroğlu G.antep saldırısı hakkında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te 4'ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın kendilerini çok derinden sarstığını ve çok üzüldüklerini söyledi

Kılıçdaroğlu, yanında Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile birlikte Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Vali Ata'ya başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, "Çok vahim bir olay. Hepimizi derinden sarstı. Terörün Gaziantep gibi bölgenin güzide bir şehrini seçmiş olması bizi çok üzdü. Şahsınızda Gaziantep halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyor kaybettiğimiz canlara rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

VALİ: PKK İŞİN İÇİNDEDİR

Gaziantep Valisi Erdal Ata da, "Çok üzüldük ve sarsıldık biz de bütün milletimiz gibi. Bölgenin incisi Gaziantep her dinden her dilden insanlar barış, kardeşlik içinde yaşamaktadır. Terör bunu hedef almıştır. Bazı sonuçlar aldık. Çalışmalarımız devam ettiğinden hepsini şimdi kamuoyu ile ayrıntılarını paylaşamıyoruz. Önce kabul edip sonra inkar etseler de PKK işin içindedir" diye konuştu.

TAZİYE ZİYERETİNDE BULUNDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Devlet zirvesi' olarak tanımlanan Gaziantep'teki cenaze töreni için kente geldi. İstanbul'dan tarifeli uçakla gelen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Yığınlı Köyü'ne giderek patlamada hayatını kaybeden 3 yaşındaki Süleyman Alkan'ın ailesine başsağılı dileğinde bulundu. Kılıçdaroğlu ardından dün Gaziantep'te toprağa verilen ve Hakkari'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can'ın ailesini ziyaret etti.

"PKK'NIN YAPTIĞI KONUSUNDA GÜÇLE EMARELER VAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taziye ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, bombalı saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiği yönünde güçlü emareler bulunduğunu, ziyaret ettiği Gaziantep Vali Erdal Ata'nın da görüşlerinin bu yönde olduğunu anlattı.

Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin bir araya gelerek terörü bitirmesi gerektiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Siyasetçilerin terör konusunda üzerlerine düşen görevi yapması gerek. Niye bir araya gelemiyoruz? Niye vatandaşların acıları olduğu zaman bir araya geliyoruz da vatandaşların acılarını sonlandırmak için bir araya gelemiyoruz? Biz bir adım attık, vatandaşın acılarını sonlandırmak istiyoruz. Anayasanın değiştirilmesi için bir araya geliyoruz neden terörün bitirilmesi için insanlarını acılarını bitirmek için bir araya gelemiyoruz? Her partinden bir iki milletvekilinin katılımıyla oluşturulacak komisyon bu işi çözer. Türkiye 7 düvele karşı savaşmış, bir terörü mü bitiremeyecek? Arzumuz, isteğimiz ülkeye barış gelsin. Karadeniz'de de Gaziantep'te yaşanan patlamanın hüznü var. Herkesin yüreği yandı. Vatandaş; 'Neden sorununu çözmüyorsunuz?' diye soruyor. Sorunu çözme makamları bir araya gelip bu sorunu çözmeli."

NEDEN GAZİANTEP?

Kemal Kılıçdaroğlu, bombalı saldırı için neden Gaziantep'in seçilmiş olabileceği yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Antep'te huzur var, barış var, sanayi, üniversite var. Antepliler çalışkan insanlar, dışarıdan gelenlere kucak açarlar. Nüfusu 1.5 milyona yaklaştı. Dışarıdan gelenlere kucak açarlar onlarla kucaklaşırlar. Terör buranın da huzurunu bozmak istiyor. Terör masum insanları öldürür onların huzuru bozar. Bunu yapanları lanetliyorum, bunu yapanların biran önce yargının önüne çıkartılması lazım. Gaziantep, Cumhuriyet'in kuruluşunda önemli bir kent. Düşmana karşı mücadele etmiş gazi kent. Gaziantepliler olaya infial göstereceklerdir ama sükuneti de elden bırakmamak lazım. Teröre şu veya bu şekilde alet olmamamız gerekir. İnanıyorum, siyaset kurumu üzerine düşen görevi yapan, Gaziantep patlaması vesile olur ve terör için ortak mücadele hayata geçirmiş oluruz."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.