Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuşuyor...

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuşuyor...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında partililere sesleniyor... Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan ve Bakanları'na yolsuzluk üzerinden yükleniyor

İsmet İnönü dinine saygılı, hurafelere izin vermeyen bir insan. O dönemde hurafe içeren kitaplara izin vermemiş... Başbakan, İsmet İnönü'nün yasakladığı kitapları yayınlatsın.

CHP Alaattin Camiyi ahır yaptı demişti. Bu islam ansiklopedisi. Alaatin camii bölümünü açıyorum arkadaşlar. 325. sayfa... Şöyle diyor. Selçuklar döneminde yapılan bir cami bu. Alaatiin cami 2. abdulhamit döneminde yaptırılan bazı değişikliklerden sonra savaş yıllarında askeri işlere tahsis edilerek kapatılmıştır. 1920-23 savaş yılları Ulusal Kurtuluş savaşı veriyoruz... Alaattin Camii tekrar askerlere tahsis edilmiştir.

O camida yatan askerlerin çoğu bugün şehit olarak topraklarımızda yatıyorlar. Cami bir toplumsal buluşma yeridir. Askerlere savaş yılında tahsis edilmesi kadar doğal ne olabilirç Askere tahsis edilen bir camiyi 'buraları ahır yaptılar' diye yalan söyleyeceksin. Bunu ben söylemiyorum, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın yayını söylüyor.

Savaşa gidecek, şehit düşecek, asker camide yatıp kalkacak. Sen utanmadan yalan söylüyorsun. İnsanda biraz utanma olur. Bu kadar saygısız, bu kadar yalan üreten, yalan makinasını bile geçti bu. Doğruları her yerde söylemek her yurttaşın görevidir. Bu görev sadece bana düşmez. Diyanet İşleri Başkanını da göreve çağırıyorum. Başbakan söyledi diye sesinizi kesmeyeceksiniz. Onurlu bir din adamı olarak çıkıp söyleyeceksiniz bunları.

İki haftadır grup toplantısında siyasi ahlaktan söz ettim. Ahlakın olmadığı yerde tüm kötülükler olur. Ayıptır günahtır yazıktır bu topluma. Ölülerden ne istiyorsunuz siz.

Hayatımın her döneminde yolsuzluklarla mücadele ettim. CHP'li olsun olmasın elini vicdanına koyan her vatandaş şunu söyler. Bir yerde yolsuzluk var, Kılıçdaroğlu dile getiriyorsa burada birşey var demektir. Elimde belge olmadan yolsuzluk suçlaması yapmadım.

Bunlar bir müfettiş ordusu görevlendirdiler, birşey bulabilir miyiz diye? O müfettişlerin hazırladıkları raporun özeti. Benim Genel Müdürlük yaptığım tüm ihaleleri inceliyorlar ve bir şey bulamıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, ben babamdan da, dedemden de kul hakı yemeyeceksin diye yetiştirildim. Ben senin gibi değilim.

Yolsuzlukla mücadele etmek insan olmanın bir yoludur. Efendim biz yolsuzluk yapmadık. Yol yaptık köprü yaptık. Okul yaptık hırsızlık olmadı. E sen geçen yasama döneminde İMKB'nin okul yapılsın diye verilen paraları nasıl yandaşlarına peşkeş çektiğini ben ortaya çıkarmadım mı?

Bir eğitim yasası geçti. Yolsuzluk var burada diyorum. 24. ve 25. madde diye isim veriyorum. Hayır yolsuzluk yok diyor. 2030 yılına kadar götürecekleri malın miktarı 20 milyar dolar. Erdoğan'a bir soru soracağım? Bu ihaleleri kamu ihale yasasının dışına neden çıkarıyorsun? Cevap var mı? Tık yok... Sadece bir cevap var, biz yolsuzluk yapmadık.

Senin yaptığın yolsuzluk dosyalarını üst üste koysak boyunu aşar. Yolsuzluk yapanlara izin vermeyeceğiz. Yok efendim yol yaptıki köprü yaptık. Geçiniz bunları. O köprüleri nasıl yaptığınızı herkes iyi biliyor. Bu kez de yolsuzluğun adına Fatih projesi diyorlar. Yahu Fatih Sultan Mehmet'i neden karıştırıyorsun bu işe. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u keşfetti, sen de soyuyorsun.

İnsanda biraz kuldan utanma olur. Diyaceksiniz ki ne Allah'tan korkuyorlar, ne de kuldan utanıyorlar. Doğru söylüyorum. Ne Allahtan korkuyorlar, ne de kuldan utanıyorlar. Yolsuzluk konusunda hiç bir parti AKP'nin eline su dökemez.

Her türlü numara var bunlarda. Yolsuzluk yapıyorsun, Kuran'ı getirip perdeliyorsun. Hiç kimsenin aklına kamu ihale kurumunun içine yolsuzluk çetesi kurmak aklına gelir. Bunlar onu da yaptılar. Yolsuzlukla mücadele kurumunun içinde yolsuzluk yapanlar var.

Ben malvarlığımı CHP'nin internet sitesine koydum. Şimdi recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Yolsuzluk yapmadığını söylüyorsan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığını aynen yap ve AKP'nin internet sitesine koy. Koyabilir mi? Koyamaz. Kul hakkı yiyen adamdan korkun. Fakir fukaranın hakkını yiyenlerden korkun. Dini siyasete alet eden adamlardan bu memlekete hayır gelmez.

Recep Tayyip Erdoğan ve kırk haramiler aynen devam ediyorlar. Bunların bir de yolsuzluk marşı var. Recep Tayyip Erdoğan mikrofonu görünce dayanamaz. Beraber "yürüttük" bir bu yollarda diyor. Beraber yürüttüler. Ya biraz gözünüz doysun arkadaş. Ne istiyorsunuz bu milletten. Bunları söyleyince rahatları kaçıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.