Kılıçdaroğlu Halk TV'yi gözden çıkardı

Kılıçdaroğlu Halk TV'yi gözden çıkardı

Kılıçdaroğlu, Baykal'a yakınlığıyla bilinen Halk TV'yi gözden çıkardı...

Kurmaylarına, yeni bir kanal ile yola devam etme kararını iletti. Halk TV, maddi açıdan da çıkmazda. Tazminatsız çıkartılan personel yargıdan tazminat kazanınca kanala haciz geldi.

Kamuoyunda, CHP'ye yakınlığı ile bilinen Halk TV'de, sıkıntılı günler yaşanıyor. İşten çıkartılan personel, tazminat davalarını kazanınca kanalın teknik cihazlarına haciz geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da hissedarları eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın isimlerden oluşan kanaldan hizmet alımına sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu, kurmaylarına, yeni bir kanal ile yola devam etme kararını iletti. Halk TV, maddi sıkıntıları aşmak için çözüm arayışında.

CANLI YAYIN CİHAZI 'HACİZLİ'

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde, hizmet alım sözleşmelerinin yenilenmemesi nedeniyle maddi sıkıntıya giren Halk TV'de işten çıkarmalar gerçekleşmiş, tazminat alamadan işten çıkartılan personel yargıya gitmişti. Yargı süreci sonunda çalışanlar, tazminat hakkı kazanırken, kanala haciz geldi. Kanalın canlı yayın aracı ile bazı teknik cihazlarına haciz konuldu. Haciz, zor durumdaki kanalı iyice sıkıntıya soktu.

YENİ KANAL YOLDA

Alınan bilgiye göre Kılıçdaroğlu, hissedarları eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın isimlerden oluşan kanaldan hizmet alımına sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu, kurmaylarına, yeni bir kanal ile yola devam etme kararını iletti. Siyasi Partiler Yasası'na (SPY) göre, partiler doğrudan televizyon kanalı kuramıyor. Siyasi partilerle yayın organları arasındaki ilişki 'hizmet alımı' şeklinde gerçekleşiyor.

CHP'Lİ İŞADAMLARI DEVREDE

Yaklaşık 1 yıldır İstanbul'da, CHP'ye yakın işadamları ile temaslar sürüyor. Yayınının yerel seçimler öncesine yetişmesi planlanan kanalın, haber kanalı çizgisinde yayın yapması bekleniyor. Yeni televizyon kanalı ile ilgili telaffuz edilen tarih ise, 15 Ekim. Projenin 15 Ekim itibariyle somutlaştırılması ve Kılıçdaroğlu'nun bilgilendirilmesi bekleniyor.

“PATRONA SORUN” DEMiŞTİ

Halk TV'nin satışı, kamuoyunda Oda Tv davası olarak bilinen yargılama sürecinde de gündeme gelmiş, tutuklu yargılanan sanıklardan gazeteci yazar Soner Yalçın, kanalı satın almak istemişti. Kanalın hissedarları Baykal'a yakın isimlerden oluşurken, Baykal'ın, kanalın satışına karşı olduğu biliniyor. Kılıçdaroğlu, kanalın yayınlarının durduğu ve çalışanların maaş alamadığı dönemde, çalışanlarla ilgili eleştirilerin kendisine sorulması üzerine, "Patronlarına sormak lazım" cevabını vermişti. Halk TV ile CHP Genel Merkezi arasında hizmet sözleşmesinin imzalanmaması nedeniyle televizyon yayınları durmuştu. Yayınlar, Kılıçdaroğlu ile Baykal arasında Meclis'te gerçekleşen görüşmenin ardından yeniden başlamıştı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.