Kılıçdaroğlu İstanbul'da turistik seyahette

Kılıçdaroğlu İstanbul'da turistik seyahette

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, “Turistlik seyahat yaptıktan sonra Ankara'daki görevine geri döner” dedi.

Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi ile Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli'nin açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti'nin Şişli Belediye Başkan adayı Emin Haberdar da hazır bulundu. 5. Dünya Su Forumu'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan kongre merkezinin açılışında konuşan Topbaş, “Bu güzel şehre hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Sayın Başbakan'ın belediye başkanlığı döneminde başlattığı vizyonu hayata geçirmenin onurunu yaşıyoruz. İstanbul'da 5 yıl içerisinde 25 katrilyonluk yatırım yaptık. Bu şehir hizmete doymaz, bizler de hizmete doymuyoruz. Her gün yeni bir açılıştayız” dedi. Topbaş, İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan ulaşımla ilgili yaptıkları yatırımların toplam tutarının 12 katrilyon olduğunu söyledi. Köprülerde gözle görülür bir rahatlama olduğuna dikkat çeken Kadir Topbaş, “Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yolun önemi yoktur. Biz hedefleri doğru koyduk ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Başkaları farklı değerlendirmeler yapabilir ama biz bu kente hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz” dedi.

Açılacak tünelin İstanbul için çok önemli olduğunun altını çizen Kadir Topbaş, 200 bin civarında aracın yol altına ineceği bir sistemi İstanbul'a getirdiklerini, sistemin birinci etabının da Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nin Haliç'e farklı bir zenginlik katacağını söyledi. Erdoğan, “İstanbul'a kongre merkezi olarak çok farklı bir zenginlik katıyor. 3 bin 300 kişinin aynı anda katılabileceği bir kongre merkezine kavuşmuş olmak İstanbul için önemli bir adım. Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli'nin açılışını da yapıyoruz. Bu iki eser İstanbul'a hayırlı olsun. Biz İstanbul için bir hedef koyduk. İstanbul'u kongre turizminin, kültür turizminin bir merkezi haline getireceğiz dedik. Bunun yanında İstanbul'u ticaret ve finans merkezi haline getireceğiz. Sadece son 5 yılda bu hedefimiz doğrultunda büyük organizasyonlar gerçekleştirdik” dedi.

Hizmetlerini hazmedemeyenler, çekemeyenler olduğunu belirten Erdoğan, “Köprüleri, hızlı treni çekemeyenler hangi zihniyetse, bunu çekemeyenler de aynı zihniyet. Biz Ferhat'ız, siz de Şirin'siniz. Biz dağları dele dele bu medeniyet yolculuğunda yürüyoruz. Onlar da arkadan bol bol dedikodu üretedursunlar. 2004'te NATO Zirvesi'ne ev sahipliği yaptık. 1952 yılında Türkiye NATO'ya katıldı fakat ilk kez bizim dönemimizde zirveye ev sahipliği yaptı. İstanbul'daki o toplantı, NATO'nun 26 üyesi ve işbirliği ortaklarını devlet ve hükümet başkanları düzeyinde ilk zirve oldu. ABD'den Kazakistan'a kadar tüm camianın kalbi İstanbul'a attı. Ayrıca iki büyük yarışa İstanbul ev sahipliği yaptı. Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da oynandı. Artık her yerde İstanbul bir dünya markası olarak adından söz ettiriyor. Böyle bir kente sahip bir millet küçük düşünemez. Bu kadar köklü bir tarihe, bu kadar zengin bir kültürel mirasa sahip bir millet küçük düşünemez. Sultanahmet'in, Süleymaniye'nin, Ayasofya'nın bulunduğu bir şehrin insanları küçük düşünemez. İki kıta üzerinde inşa edilen bir medeniyetin mirasçıları olarak Eyüp Sultan'ın bulunduğu bir şehrin insanları küçük düşünemez. Bunun için bizler büyük düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi mirası en iyi biçimde değerlendirdiklerini belirterek, önceki iktidar ve yerel yönetimlerin bu tür bir vizyonu gösteremediğini söyledi. Dünya Su Forumu başta olmak üzere, İstanbul'un bir çok uluslararası toplantıya ev sahipliği yapacağını ifade eden Erdoğan, “İstanbul'un bütün otelleri fıkır fıkır kaynayacak. Su Forumu'nu Haliç'in kenarında gerçekleştireceğiz. Eğer biz bazı hocalarımızın bize verdikleri tekniklere uysaydık, şu anda Haliç'i toprakla dolduracaktık. Bir başka hocalarımızın teklifine uyduk” ifadelerini kullandı.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“İstanbul'da adres bilmiyor, gelmiş iş yapacak. İstanbullu vatandaşım bu tür insanlara İstanbul'u teslim eder mi. Turistlik seyahat yaptıktan sonra Ankara'daki görevine geri döner. Olacak olan bu. Çünkü biz İSKİ'yi bunların elinden aldık. İstanbul'u biz CHP zihniyetinin elinden aldık. İstanbul susuzdu, çöp dağlarıyla işgal edilmişti, hava kirliliği içerisindeydi. Bunlardan aldık, hamdolsun bütün adımlarımızı attık ve kısa sürede İstanbul'un susuzluğunu bitirdik, çöp dağlarını ortadan kaldırdık.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi ile Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli'nin açılışını yoğun yağış altında gerçekleştirdi.

Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde bulunan Devlet Bakanı Egemen Bağış da, canlı bağlantıyla açılışa katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :