Kılıçdaroğlu Meydan Okudu

Kılıçdaroğlu Meydan Okudu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içinde süren tüzük kriziyle ilgili açıklama yaptı.

Korku İmparatorluğunu Yıktık

 

Bu partide olmak zorunda değiller

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Parti Meclisi'nde yaşanan tüzük tartışmasını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan son gelişmelere ilişkin CHP Genel Merkezi’nde basın mensuplarının karşısına yeni yönetim listesini açıkladı. İşte ''Partideki korku imparatorluğunu yıktık'' diyen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Merkezi’ne gönderdiği yazı ile tüzüğün yerine getirilmesi istedi ve 15 gün süre verdi. Biz bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı istediği düzenlemeleri yaptık. Saat 16 30 itibariyle de Yargıtay’a teslim ettik. Şunun atlını çizmek isterim genel başkanın topladığı PM karar alamaz. Bu hukuksuzluğa karşı çıkmak lazım. PM çatısı altında toplanan arkadaşları seviyoruz. Hep hukuka bağlı kalmamız lazım. CHP 53 yıldır iktidar olamıyor. Parti içi çekişmelerden ne istiyorsunuz. Bu koltuğa beni örgütüm getirdi onun alacağa her karar saygılıyız.

 

PARTİDE OLMAK ZORUNDA DEĞİLLER

 

Parti içi çekişmelerden ne istiyoruz arkadaşlar? Koltuklar hiçbirinin babasının malı değildir. Beni buraya örgütüm getirdi. Ama birileri hayır ben koltuğumdan oturacağım, ben başka işler yaparım derse buna izin vermem. Adımız belli. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Halkın partisiyiz. Birilerinin partisi değiliz. Koltuklar insanlara sürekli otursunlar diye verilmez, halka hizmet için verilir. Oralar ne benim ne de birilerinin babasının malıdır. O koltukların hakkını vereceğiz. Bana verilen bir yetki var, görev var. Görevi veren kurultaydır. Bana deniyor ki sen tüzüğün verdiği yetkiler çerçevesinde görevini yapacaksın. Tüzük meydanda, başsavcının yazısı meydanda, tespitimizi yaptık. Başsavcılığa konuyu ilettik. Halkımı seviyorum, gücümü onlardan alıyorum. Gücünü bir yerden alanlar bu partide olmak zorunda değiller.

 

TEK SES TEK YÜREK

 

Halkımıza şu vaatte bulunuyoruz. CHP yeni yönetimi, tek ses tek yürek olacaktır. Başarısız olduğumuz zaman hiç endişe etmesinler. Koltuklarımıza saplanıp kalmayacağız. Başarısız olduğumuz zaman alnımızın akıyla gideceğiz. Yerimize yeni arkadaşlarımızı getireceğiz. O koltuklar bize sürekli oturalım diye verilmedi ve biz yeni bir anlayışla halka gideceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Buradan örgütlerime de sesleniyorum. Yeni yönetimin desteklenip desteklenmediğini, komşularına esnafa sorsunlar, emekliye işçiye sorsunlar. Ömür boyu koltuklara oturanların CHP’ye ne verip ne vermediğini sorsunlar.

 

Biz halkımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Hizmet etmek istiyoruz. Hiç kimse bir partinin içinde korku kanalları korku koridorları yaratmamalı. Herkes özgürce düşüncesini söyleyecek. Buna izin verdiğimiz zaman bu parti, demokrasiyi getiren parti, demokrasinin önündeki engel olarak ortaya çıkar. Parti içi demokrasiyi de sağlayacağız. Yeni bir tüzük için söz verdim. Partiye de demokrasiyi getireceğiz. Var olan tüzükteki bütün eksikliklerimizi gidereceğiz. Öyle blok liste değil, çarşaf liste getireceğiz. İnsanın hakkına düşüncesine özgürce düşüncesini dile getirmesine hep olanak vereceğiz.

 

Kararlıyım kararlılığımı ve bunun desteğini halktan alıyorum. İzin verin diyorum, yetki verin diyorum. Delegelerime de söylüyorum. CHP’yi, Mustafa Kemal’in özgürlükçü CHP’si haline getireceğim. Özgürlükten yana olacağız ve ben CHP’ye geçmiş seçimlerde oy vermemiş seçmenlerime de seslenmek istiyorum. Bana yetki verin izin verin CHP’yi Mustafa Kemal’in o özgür partisi haline getireyim. Ben ve arkadaşlarım yeni bir yola çıkacağız. Herkes düşüncelerini özgürce söyleyecek. Özgürlükten yana olacağız. Ben CHP ye oy vermeyen vatandaşlarımıza sesleniyorum yeni CHP’ yi tanıyın, CHP halka hizmet için var olacak halkın desteğinizi istiyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM LİSTESİ

 

Size yeni yönetim listesini açıklamak istiyorum.

-Yeni Genel Sekreter Süheyl Batum

-Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Gürsel Tekin,

-İdari ve Mali İşler Hurşit Güneş,

-Seçim ve Hukuk İşleri Mesut Değer,

- Tanıtım, Basın ve Propaganda İsa Gök

-Yerel Yönetimler Alaattin Yüksel,

-Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK'lar İzzet Çetin,

-Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler Oğuz Oyan,

-Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Didem Engin

-Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları Mehmet Zeki Gündüz

-Ekonomik ve Mali Politika Umut Oran,

-Halkla İlişkiler Mehmet Ali Özpolat,

-Ar-Ge BYK Platformu Sencer Ayata,

-Parti İçi Eğitim Melda Onur oldu.

Etiketler :