Kılıçdaroğlu NELERİ DEĞİŞTİRECEK?

Kılıçdaroğlu NELERİ DEĞİŞTİRECEK?

CHP'nin 'aç-kurtul' formülüne Cihan Aktaş'tan eleştiri.

CHP'nin başörtüsü sorununun çözümüne yönelik geliştirdiği 'aç-kurtul' formülüne Cihan Aktaş’tan eleştiri.

CHP BAŞÖRTÜLÜ KADINI SABİTLEMEK İSTİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “başörtü sorununa” tartışmalı bir çözüm önerisi sundu.  Başörtü sorununu çözmek için yeni adımlar atacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu bu konuda ulemalara dahi başvuracaklarını söyledi. Çözüm önerisi olarak da İran’daki kadınların yaptığı gibi “başın bir kısmını açmak” şeklini sundu.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarını uzun süredir İran’da yaşayan gazeteci, yazar Cihan Aktaş’a sorduk.

 

Cihan Aktaş, başörtü sorununa ‘bağlama şekli üzerinde uzlaşılabileceği' şeklindeki çözüm önerisi ile “CHP’nin başörtülü kadını, iddiaları sönük, kelimeleri sınırlı bir kadın olarak sabitlemek istediğini” söyledi.

 

KILIÇDAROĞLU HİÇBİRŞEY DEĞİŞMESİN İSTİYOR

 

CHP'nin başörtüsü sorununun çözümüne yönelik geliştirdiği 'aç-kurtul' formüle başörtüsüne örf olarak bakıldığını belirten Aktaş,  ortaya koyduğu önerilerinde öğrenciler, ilim irfan sahibi kadınlar için kasabalara özgü tavşankulağı başörtüsü yerine İranlı bed hicap kadınlar gibi örtünmeyi uygun bulmasını eleştirdi.

 

Ve; “Hiçbir şey değişmesin istiyor Kılıçdaroğlu, öyle geliyor insana. Hiçbir şey değişmesin, değişecekse de laisistlerin tahakküm haklarına halel gelmeden olsun bu.” dedi.

 

BAŞÖRTÜ ÇIKIŞI KILIÇDAROĞLU VE CHP  İÇİN FIRSAT’TIR

 

Aktaş, Başörtü yasağına çözüm çalışmasının Kılıçdaroğlu'nun lider olarak CHP geleneği içinde farklı bir çizgi ortaya koyması ve partisi bünyesinde yeni bir dönemin başladığına kitleleri inandırması konusunda önemli bir ölçü olduğunu vurguladı.

 

Cihan Aktaş sözlerini şu şekilde devam etti;  “Ben her zaman Türkiye'de başörtüsü yasaklarının bir sistem partisi veya sosyal demokrat partinin desteğiyle çözümlenebileceğini yazmışımdır. Kılıçdaroğlu bu yasak konusunda birbiriyle çelişkili açıklamalar yapıyor. Ancak belki de farklı liderliğini böylesine kitleleri ilgilendiren ve Türkiye'nin önünü tıkayan bir konuda radikal bir çıkış yaparak kanıtlayacaktır. Bu konudaki bütün kuşkularıma karşılık yanılmayı istiyor ve CHP liderinin başörtüsü yasaklarına karşı sürdürdüğü yeni söylem arayışlarını olumlu anlamda geliştirmesini diliyorum. Türkiye'nin buna ihtiyacı var.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :