Kılıçdaroğlu özür dileyecek mi?

Kılıçdaroğlu özür dileyecek mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi aleyhine ortaya attığı iddiaların biri daha mahkeme kararlarıyla yalanlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ortaya attığı iddialarda adı geçen Av. Yakup Erikel'in, 'kendisi hakkında gerçek dışı beyanlarda bulunulduğu' gerekçesiyle açtığı davada hem CHP tüzel kişiliği hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu 8'er bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Böylece hem Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun hem de Kayseri Milletvikili Kulkuloğlu'nun dillendirdiği ''Avukat Yakup Erikel'in yolsuzlukların üstünü örtbas etmek için çaba gösterdiği, sahte vakelet kullandığı ve Kayseri'de kaldığı otelin parasını belediyenin ödediği'' şeklindeki iddiaların yalan ve iftira olduğu bir kez daha üstelik de mahkeme kararıyla tescil edilmiş oldu.

Av. Yakup Erikel'in Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2010/549 esas nolu dosya ile açtığı davanın dava dilekçesinde de konuya ilişkin ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Mahkeme tarafından kabul edilerek tazminatla sonuçlandırılan dilekçede Av. Yakup Erikel, hem Kılıçdaroğlu'nun hem de Kulkuloğlu'nun kendisi hakkında söyledikleri ''soruşturmaları kapatmak için Ankara'dan görevlendirildi, sahte vekalet kullandı, otel masraflarını belediye ödedi'' şeklindeki iddiaları ve bu iddiaların hem basın yoluyla hem de CHP internet sitesinde yayınlanmasının doğurduğu mağduriyet anlatılıyor.

-Belediye'de çürütmüştü-

Av. Yakup Erikel'in toplam 24 bin lira tazminat kazanmasına sebep olan yalan ve iftiralar, Büyükşehir Belediyesi tarafından da o dönemde belgeleriyle çürütülmüş ve gerek Kılıçdaroğlu'nun gerekse de Kulkuloğlu'nun içi boş iddialarla, akla hayale gelmeyecek yalan ve iftiralarla bir algı oluşturmaya çalıştıkları ispatlanmıştı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.