Kılıçdaroğlu rakamlarla yalanlandı

Kılıçdaroğlu rakamlarla yalanlandı

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kadir Topbaş'ı eleştirirken gündem getirdiği su satış ve bakım bedeli ile ilgili iddiaları raklamlarla yalanlandı.


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun su fiyatı üzerine başlattığı tartışma yeni bir boyut kazandı. İstanbullulara suyun pahalı satıldığını öne süren fakat suyun kaç paradan satıldığını bilemeyen Kılıçdaroğlu’nun, 39 TL bakım bedeli alınıyor iddiasına belediyeden yalanlama geldi.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde seçim çalışması için gittiği Şile ve Ağva’da Kanal 7 muhabiri Ahmet Gemici’nin "İstanbul’da suyun metreküp fiyatını biliyor musunuz?" sorusuna cevap vermemiş farklı bir konuyu gündeme getirmişti. "İstanbul’da ön ödemeli su sayacı kullanılıyor ve bakım parası alınıyor. Şu soruyu soruyorum. Lütfen Topbaş’a sorun. Ön ödemeli su sayaçlarından bakım parası neden alınıyor? Bu para az bir para değil" diye konuştu. Bu parayı eğer biri alıyorsa o zaman ikinci bir soru daha sorması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu ön ödemeli sayacın garantisi yok mu? Madem ki belirli bir süre bakım garantisi veriliyor. Vatandaşlardan neden 39 TL’ye varan para alıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu’nun 39 TL iddiasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yalanlama geldi.

Abonelerden 1981 yılından beri bakım bedeli alındığını doğrulayan belediye yetkilileri fakat bunun iddia edildiği gibi 39 TL değil de en fazla 4,79 TL olduğunu belirttiler.

Yapılan açıklamada, “Bakım Bedeli; 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu ve İSKİ Tarifeler Yönetmeliği hükümlerine göre İSKİ’nin kuruluşundan bugüne kadar, yani 1981 yılından itibaren alınmaktadır. İSKİ tarafından yapılan yeni bir uygulama söz konusu değildir.” denilirken abonelerden hangi tarife üzerinden bakım bedeli alındığı ise şöyle belirtildi: ”39 TL. alındığı iddia edilen söz konusu bakım bedeli yönetmelikler gereği abonelerin aylık su tüketimine göre oluşan tarifenin 1 m3 su fiyatı karşılığıdır. Yani, aboneler kullandığı metreküp birim fiyatına göre bakım bedeli ödemektedir. Aylık 10 m3’e kadar su kullanan bir abonenin ödediği bakım bedeli 2,13 TL.’dir. En pahalı bakım bedeli ise 4,79 TL. ile Sanayi ve Şantiye kullanımları içindir. Kartlı Su Sayacı kullanan konut abonelerimizden ise aylık, 10 m3’ten fazla kullansalar bile 2,13 TL. bakım bedeli tahsil edilmektedir. Özetle belirtecek olursak, İstanbul’da aylık en ucuz bakım bedeli 2,13 TL., en pahalı bakım bedeli de 4,79 TL.’dir. 39 TL. alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca, tüketimi olmayan abonelerden bakım bedeli alınmamaktadır. Yazlıkçı abonelerden ise bakım bedeli 4 aylık süre için alınmakta, diğer aylarda alınmamaktadır."




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :