Kılıçdaroğlu son icraatıyla dudak uçuklattı

Kılıçdaroğlu son icraatıyla dudak uçuklattı

Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefetin baskısını artırması üzerine sert tedbirler aldı.

Artık izinsiz basın toplantısı düzenlemek, Genel Kurul’da konuşmak yasak. Talimata uymayan Gök’ün üstü çizildi. Gök ise meydan okudu: “Pabuç bırakmam. Hiçbir vekil diktatörlüğe izin vermez”

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav’ı ‘korku imparatorluğu’ oluşturmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgüte yönelik görevden almaları sürdürürken Meclis grubunda da ‘sıkıyönetim’ uyguluyor. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Dersim tartışmasına neden olan açıklamalarına karşı bildiri yapan ulusalcı milletvekillerini ‘disiplin’ süreci ile uyaran Kılıçdaroğlu, grup disiplin yönetmeliğinde bugüne kadar uygulanmayan ‘izin’ kuralını devreye soktu. Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile artık Meclis’temilletvekilleri izinsiz basın toplantısı gerçekleştiremiyor ve Genel Kurul’da konuşma yapamıyor.

YEMİN İÇİN DİRENMİŞTİ

CHP’de ‘Olağanüstü Hal (OHAL)’ uygulamasının en çarpıcı örneği Mersin Milletvekili İsa Gök’e karşı gerçekleştiriliyor. CHP’den milletvekili seçilen Mustafa Balbay veMehmet Haberal’ın tahliye edilmemesini milletvekili yemini etmeyerek protesto eden CHP, boykotu sona erdirmiş ancak Gök direnmişti. Gök’ün Genel Merkez’i kızdıran ikinci hareketi, Aygün’e karşı bildiri açıklayan ulusalcı milletvekillerine destek vermesi oldu. Gök, Samsun Milletvekili Haluk Koç’un basın toplantısına katılmış ardından da toplantının basın duyurusuna bildiriye imza atanları tek tek yazmıştı. Toplantı sonrasında yaşananlar CHP Grubu tarafından GenelMerkez’e iletildi.

GRUP: İZİN VERİLMEDİ

CHP’deki Gök krizi, geçen hafta Gök’ün cumhurbaşkanlığı seçim süresi ile ilgili basın toplantısının ardından ortaya çıktı. Basın toplantısı öncesi CHP Grubu- ’ndan Gök’ün toplantısının “grup izni olmadan gerçekleştirildiği” bilgisi verildi. Gök’ün basın toplantısı duyurusunda grup onayı da yer almadı. Ancak Gök buna rağmen toplantıyı gerçekleştirdi. Grup izni ile ilgili sorulara ise “Parti içi demokrasi son derece önemlidir. Parti disiplini ile parti içi demokrasi kavramlarının içini boşaltırsanız milletvekilinin milletvekilliği kalmaz, hür irade kalmaz” karşılığını vermişti. Toplantının ardından GenelMerkez, Gök’ün üstünü çizdi.

Gök’ ten ‘dikta’ benzetmesi

CHP milletvekillerinin dünkü basın toplantılarında, CHP antetli kağıtla duyurulmasına rağmen sadece Gök’ün basın toplantısı bildirilmedi. Gök, “Bunlar siyasi manevralar. Ben siyasi manevralara pabuç bırakmam” dedi. Gök, Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde konuşma talep etmesine rağmen izin verilmediğini de belirterek, “Parti içi disiplin diktaya dönüştürülmek istenirse hangi partiden olursa olsun sadece kendi partim için söylemiyorum hiçbir milletvekili buna izin vermez” ifadesini kullandı.
 

Bugün

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.