Kılıçdaroğlu: Sorun oy verende

Kılıçdaroğlu: Sorun oy verende

Kılıçdaroğlu: Sorun iktidarda değil, gözü kapalı gidip oy verende.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sorunlarının çözülmediği için şikayetçi olan Ormancılık Kooperatifleri (OR-KOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel'e tepki gösterdi. CHP'ye oy verilmesi yönünde telkinlerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Sorun iktidarda değil gözü kapalı gidip oy verende." dedi.

OR-KOOP Merkez Birliği'nin 2010 Yılı Başkanlar Kurulu toplantısı, Ankara Dedeman Otel'de yapıldı. Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından birliği tanıtan bir sinevizyon gösterildi. OR-KOOP Genel Başkanı Cafer Yüksel, toplantının yapılış amacının genel kurulun dışında bir dertleşme, uzmanlarla bir istişarede bulunmak, değerlendirmede bulunmak, yılı değerlendirmek, gelecek yıla ilişkin projelerin, çalışmaların planlanmasının amaçlandığını ifade etti. Yüksel, Türkiye'nin seçim atmosferine girdiğini belirterek, yıllardır kendilerinin görülmediğini ve sorunlarının ise çözülmediğini ifade etti.

"Söze sitemle başlamak olayları ne kadar çözer bilmiyorum." diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanın 8 yılda sorunlarının çözülemediğini söylediğini aktardı. "Sorunları yaşayan sizsiniz. Siyaset kurumu sorunlara bigane kalmamalıdır." diyen Kılıçdaroğlu, her siyasal partinin, iktidarın varolan sorunları çözmek istediğini belirtti. "Peki neden bu sorunları çözmez?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Eğer bir siyasi parti 'ne yaparsam yapayım zaten onlar bana oy veriyorlar' diyorsa zaten sorunları çözmez. Çantada keklik görüyorlar. Gelip sorunları çözmüyor demek yerine, sorunlarımızı çözecek bir siyasal oluşuma destek vermek gerekir. O zaman göreceksiniz ki sorunlar çözülecek. Sorun iktidarda değil, gözü kapalı gidip oy verende." diye konuştu.

En yoksul kesimin orman köylüsü olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Sorunları kim çözmüyorsa bu sorunun cevabını siz vereceksiniz. İktidarda yıllardır kimler vardı." diye sordu.

Soru sorulan demokrasilerin gelişeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, üreten sanayiciyi, üreten çiftçiyi el üstünde tutacaklarını söyledi. Milleyetçilik anlayışlarının, önce kendi insanının kazanması olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Çözümü siz üreteceksiniz. Partilerin programlarına bakacaksınız, ona göre oy vereceksiniz." şeklinde konuştu.

CİHAN

 

Etiketler :