Kılıçdaroğlu Trakya'da halka seslendi

Kılıçdaroğlu Trakya'da halka seslendi

Trakya gezisi kapsamında Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde parti otobüsünden halka seslenerek, temiz siyaseti yalnızca Mecliste değil, Türkiye'nin her yerinde istediklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Unutmayın, ayrılık gayrılık zamanı değildir. Nerede helal süt emmiş vatandaşım varsa oyunu CHP'ye versin, karanlıkları aydınlığa çıkaralım' dedi.

''Öyle bir siyaset istiyoruz ki, Ergene de tertemiz olsun. Bir doğayı perişan ettiler. Mecliste CHP milletvekilleri araştırma önergesi verdiler, nasıl temizleneceğine dair raporlar verdiler. Aradan geçti 6 yıl Ergene temizlendi mi? İnşallah sizin oylarınızla Ergene'yi biz masmavi yapacağız'' dedi.

Uzunköprü'nün bir tarım ilçesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Recep Bey'i Uzunköprü'ye çağıralım. 'Recep Bey Uzunköprü'ye gel, icra dairelerini gez bakalım. Bu çiftçinin hali nedir?' diye soralım. Halkın sesine artık onlar kulaklarını tıkadılar. Onların kulakları artık başka şeyi duyuyor. Sizin feryadınızı duyamazlar.

 İlk sözümüz halktı, son sözümüz de halk olacak. Unutmayın, ben sizlerden birisiyim. Eğer bir yanlışım olursa, siz bana hatırlatın. Çünkü ben sizin sözünüzden çıkmayacağım, çıkarlarınızı savunacağım. Geçen 15 yıl içinde bizi böldüler. Bu çarşaflı, bu türbanlı, bu Müslüman diye... Hepimiz biriz. Unutmayın, ayrılık gayrılık zamanı değildir. Nerede helal süt emmiş vatandaşım varsa oyunu CHP'ye versin. Karanlıkları aydınlığa çıkaralım.''

Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Uzunköprü Gençlik Kolları ve Kadın Kolları teşkilatlarının açılışını gerçekleştirerek, Uzunköprü Belediyesini ziyaret etti.

MERİÇ ZİYARETİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Uzunköprü'den sonra geçtiği Meriç ilçesinde de DSP'den CHP'ye katılan Zihni Aydın ve Abdullah Esen'e rozetlerini taktı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, çiftçinin, esnafın, sanayicinin, memurun durumunun iyi olmadığını belirterek, ''Kimin durumu iyi? Recep Bey'in durumu çok iyi. Onun için diyoruz ki halktan yana politika oluşturacağız'' dedi.

İşsizliğin, Türkiye'nin her yerinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Üretirseniz, emeğinizin hakkını alırsanız. Bu ülkede barış da olur huzur da olur. Şimdi var mı bu? Ancak Recep Bey geçen gün bir mucize söyledi, 'her üniversiteyi bitiren çocuk iş bulacak diye bir kural yok' Recep Bey'in çocuklarıyla, sizin çocuklarınızın durumu aynı mı? Onun için üreten Türkiye'yi yapmamız lazım.

Biz cebimizi değil, halkımızı düşüneceğiz. Çünkü biz halka hesap vermek istiyoruz. Halka hesap vermenin namuslu bir görev olduğunu biliyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi toplumu bölen bir partidir. Biz bölücülük istemiyoruz. Bu coğrafyada kim yaşıyorsa düşünceleriyle, inançlarıyla başımızın üzerindedir. Ancak bizi ayıran, bizi bölen, inançlarımızı sömüren Adalet ve Kalkınma Partisi'ne de oy vermeyeceğiz.''

Kılıçdaroğlu, yolsuzluğu sömürü alanı olmaktan çıkaracaklarını, aile sigortasını getireceklerini, Türkiye Cumhuriyeti'nde her ailenin aile sigortası olacağını kaydetti.

Meriç'in Subaşı beldesini de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada belde halkıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kılıçdaroğlu, Küplü beldesini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada da halka hesap vermeyi namus olarak kabul ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Bizi etnik kimliklerle de bölmeye çalışıyorlar. Bu ülkede hepimiz barış içinde yaşayabiliriz. Yeter ki adil olalım. Yeter ki kul hakkı yemeyelim'' dedi.

Belde kahvehanesinde vatandaşlarla birlikte çay içerek sohbet eden Kılıçdaroğlu, yüzüne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın maskesini takan ve boynunda ''Oyum CHP'ye'' yazılı pankart taşıyan bir vatandaşa çay ikram etti.

İpsala ilçesine bağlı Sultan beldesini de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, bir süre önce vefat eden Sultan Beldesi Belediye Başkanı Zafer Akbulut için belde halkına başsağlığı diledi.

İPSALA ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, Edirne'nin İpsala ilçesini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada da ''Siyaseti, yurttaşları bölmek için değil, insanların etnik kimliğini öne çıkararak değil, siyaseti onurlu Türkiye için dik duran bir politika için yapacağız'' dedi.

Demokrasinin halk için çalışmak ve halka hesap vermek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Burada çeltik üretiyorsunuz. Ürettiğiniz ürünün bedelini alıyor musunuz? Aldığınız yata ÖTV yok, aldığınız mazota ÖTV var. Olmaz. Köylü üretiyor, milleti besliyor. Köylü neydi milletin efendisiydi değil mi? Allah aşkına efendiliği kaldı mı? Ancak şunu unutmayın, tam seçim aşamasında para dağıtmışlar. Onu alıp sakın sandığa gitmeyin. Rüşvete izin yok. Sandıkta ders vereceksiniz.''

Etiketler :