Kılıçdaroğlu: Türbanı özgür kılacağız

Kılıçdaroğlu: Türbanı özgür kılacağız

"Türbanı da biz özgür kılacağız, o yapmadı biz yapacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum mitingleri kapsamındaki bu haftaki durağı İstanbul oldu. CHP Genel Başkanı gelmeden önce binlerce kişi Çağlayan Meydan'ını doldurdu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting öncesi, köpeklerle aramalar yapıldı.

68 kuşağının devrimci ruhuyla geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, halkın iktidarını kurmak için yola çıktıklarını söyledi. AK Parti'nin iki gövdesi olduğuna dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un finansal, Ankara'nın ise siyasi gövdesi olduğunu bunlara da kurt düştüğünü ifade etti.

İktidara geldiklerinde inanç sömürüsüne son vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Başbakan diyor ki, türbanı engellediniz. Söz veriyorum türbanı da biz özgür kılacağız. Görecek sayın Başbakan o yapmadı, biz yapacağız. Öyle başbakan gibi söz verip arkasında tutmayan birisi değilim. Benim adım Kemal halkın Kemal'iyim ben söz veririm, arkasında dururum. İnancı sömürenlere son vereceğiz. AK Partinin elinden bütün kozları elinden alacağız." diye konuştu.

12 EYLÜLDE EVET Mİ DEDİN HAYIR MI?

Başbakan'ın 12 Eylül sürecinde 26 yaşında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ne yaptın? Hapishaneye mi düştün? Karakola mı gittin? İfade mi verdin? İşkence mi gördün? Onlar Kenan Paşa tarafından sırtları sıvazlandı. 30 yıldır hadi sesin çıkmadı. 8 yıldır Başbakansın 12 Eylül'ün acılarını sömürmek için çıktın ortaya. 12 Eylül, İstanbul'da siyasetle uğraşırken aklına gelmiyor muydu? Acılarımız biz biliriz, kavgayı biz verdik. Yiğitlik bizde, haramilere bunu bırakamayız. Acı da yürek de bizimdir. Recep Bey'e sordum dedim ki 12 Eylül'de sen ne oy kullandın? Ben söyledim memur Kemaldim, 'Hayır' oyu kullandım. Şimdi Recep bey söylesin 12 Eylül Anayasası'na Evet oyu mu verdin, Hayır oyu mu? Bizi inançlarımızı sömürerek kandırdılar ve toplumu ayrıştırdılar. Şimdi geçmişteki yaşadığımız acıları sömürerek bizden oy almaya çalışıyorlar. Recep Bey millet bu acıyı biliyor ve millet bu hapı yutmayacak. Yutturmayacağız." ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Şantajcı Recep" diye seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Neden böyle diyorum çünkü, 'Bitaraf olan bertaraf olur' diyor. Kimsin sen, kendini ne sanıyorsun. Padişah mısın? İmparator musun? Yoksa baskıcı bir başbakan mısın? Hem demokrasi ve özgürlükten bahsedeceksin, sonra da diyeceksin ki işçiye, işverene memura evet diyeceksiniz yoksa ben sizi bertaraf ederim. Recep bey kimseyi bertaraf edemezsiniz. Buradan bütün işverenlere sesleniyorum. Güçlü olun, ezilmeyin, korkmayın diyorum. Çünkü diyorum ki halkın ayak sesleri geliyor. Doğrunun ayak sesleri geliyor, düzgün siyasetin ayak sesleri geliyor, recep beyler kaçacak biz kovalayacağız. Halkın iktidarını kurana kadar. Halkın iktidarında kimseye baskı olmayacak."

Başbakanın "Ana muhalefetin hiç anayasa değişikliğinden bahsetmiyor" sözlerini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, sürekli anlattıklarını fakat işine gelmediği için onları dinlemediğini söyledi.

YİĞİTSEN TELEVİZYONDA KARŞIMA ÇIK

"Sayın Başbakan yiğitsen, güçlüysen, güçlü olduğuna inanıyorsan senin istediğin televizyonlarda senin istediğin gazetecilerle beraber tartışalım. Üstelik ben söz veriyorum sadece anayasayı konuşacağız." diyen CHP Genel Başkanı, Başbakanın bunu kabul etmeyeceğini ileri sürdü. Başbakanın kendisine çanak tutan gazetecilerin soru sormasını isteyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, başbakanla istediği kanalda, istediği gazeteciler karşısında tartışacağını söyledi.

Başbakanın CHP'nin tarihine sataştığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen önce tarih öğren, dersine çalış. Bırak geçmişi, erkeksen benimle uğraş çık karşıma ne varsa hesabın konuşalım. Hiç söylemediğimiz sözleri sanki biz söylemişiz gibi vatandaşa sunuyor. Benim boyumu posumu soruyorlar diyor. Hiçbir yerde ne boyunu sordum ne posunu. Ama boyum ne diye öğrenmek istiyorsan çıkarsın karşıma boyunu da görürsün posunu da öğrenirsin." diye konuştu.

Etiketler :