Kılıçdaroğlu umduğunu bulamadı

Kılıçdaroğlu umduğunu bulamadı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Mardin'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. CHP İl teşkilatının gün boyu yaptığı anonslara rağmen düşük katılımla gerçekleşen mitinge yaklaşık bin kişi katıldı.

CHP İl Yönetimi tarafından daha önce Cumhuriyet Meydanında düzenlenmesi düşünülen ve fazla katılımcı olacağı gerekçesi ile Yenişehir'deki Karayolu Meydanına alınan miting, CHP'lileri hayal kırıklığına uğrattı. Bine yakın kişinin katıldığı miting öncesi CHP'liler görevliler tarafından anonslarla vatandaşların alana gelmeleri yönünde çağrılarda bulunuldu.

Saat 16.00'da başlaması gereken miting, Kemal Kılıçdaroğlu'nun helikopterinin bozulmasından ve Mardin'e geç gelmesinden dolayı 18.00'de ancak başladı. Mardin Havaalanı'na özel bir uçakla gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan ve Mardin milletvekili adayları karşıladı.

Miting alanında vatandaşlara seçim otobüsünün üzerinde hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasına yoldan gelirken bir vatandaşın kendisine sorduğu 'Bölgeye nasıl barışı getireceksiniz?' sorusuna cevap vererek başlamak istediğini söyledi.
Bölgeye barış ve huzuru getirmek için Mardin örneği veren Kılıçdaroğlu, "Mardin medeniyet şehridir. Mardin Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Süryanilerin birlikte yaşadığı şehirdir. Burada yaşayanlar nasıl ki birlikte huzur ve barış içinde yaşıyorlarsa bizler de bu modeli bütün Türkiye'de uygulayacağız. Burada hiç kimse birbirinin dinine, diline ve ırkına karışmaz. Çatışmayı bitireceğim, kardeşliği egemen kılacağım, huzuru sağlayacağım. Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum doğu da bizim, batı da bizim, güney de bizim, kuzey de bizim, bu ülkede herkes ama herkes huzur ve barış içinde yaşamalı."dedi.
Konuşması sık sık "Başbakan Kılıçdaroğlu", "Mardin Seninle Gurur Duyuyor" sloganları ile kesinlen Kılıçdaroğlu, partisinin seçim vaatlerini anlattı.

Seçim vaatlerinden sonra Başbakan Erdoğan'ın CHP'nin Hakkâri mitingiyle ilgili açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Diyor ki sen Hakkari'ye gittin mitingde Türk bayrağı yoktu, Türk bayrağı bu ülkede yaşayan 75 milyon yurttaşın ortak paydası, ortak simgesidir, gönlüdür, şerefidir, eğer sen bayrak üzerinden siyaset yapıyorsan yanlış yapıyorsun. Hiç kimse din üzerinden siyaset yapmasın, hiç kimse bayrak üzerinden de siyaset yapmasın hiç kimse ırk üzerinden de siyaset yapmasın." ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, miting alanında vatandaşların açtığı çeşitli pankartları okuyarak AK Parti'yi eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun mitingine aslen Mardinli olan ve İstanbul adayı olan Aydın Ayaydın da katılarak destek verdi.

Geniş güvenlik tedbirlerin alındığı mitingde, Özel Hareket timlerinin de teleskop ile güvenlik tedbirleri alması ise dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.