Kılıçdaroğlu 'varım' dedi

Kılıçdaroğlu 'varım' dedi

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in teröre karşı iktidar-muhalefet işbirliğine ilişkin teklifine olumlu baktığını ifade etti.

Kılıçtaroğlu, "Sükûneti her zaman tavsiye ettim. Terör olaylarına karşı çıktım. Bu konuda ulusal politika izlemesi gerektiğini ihtiyacını belirttim. Başbakan böyle bir görüşmeyi arzu ederse bizim açımızdan bir sorun yok." dedi.

Bir dizi ziyaretler ve açılışlar için dün Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da bulunan STK'larla sabah kahvaltısında buluştu. Kahvaltı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, terör olaylarına karşı iktidar ve ana muhalefet partisi liderlerinin görüşerek ortak bir duruş sergilemesi tavsiyesini değerlendirdi. Kılıçdarolu, kendilerinin ortalığı geren bir politika izlemediklerini belirterek, "Tam aksine sükûneti her zaman tavsiye ettim. Terör olaylarına karşı çıktım. Bu konuda ulusal politika izlemesi gerektiğini ihtiyacını belirttim Başbakan böyle bir görüşmeyi arzu ederse bizim açımızdan bir sorun yok."dedi.

BUNU SORGULAMAK VALİNİN İŞİ DEĞİL

Abant Platformu'ndaki Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'nun '1950'de iktidara gelen DP'nin CHP'yi kapatmamış olmasının demokrasi açısından en büyük talihsizlik' açıklamalarına da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert cevap geldi. Kılıçdaroğlu, bürokratik kadroların siyasallaştıkça bu tarz demeçlerin gelmesinin kendilerini şaşırtmadığını ifade etti. Valilerin üzerine düşen görevini yapması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "AK Parti valileri ve kaymakamları ve devletin diğer birimlerini siyasallaştırması bu tür söylemlerin medyaya yansımasına da yol açıyor. Vali valiliği yapmalı vali devletin ve hükümetin temsilcisi. Bunu sorgulamak valinin işi değil. Eğer vali bu tür konuşmayı gerçekten yapma gereği hissediyorsa o görevini bırakmalı AK Parti'nin kadrolarına katılmalı ve siyaset yapmalıdır. Bizde o zaman kendisine yanıt veririz. Şuanda ona yanıt verecek değerde görmüyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :