Kılıçdaroğlu Yeni Şafak'a dava açacak

Kılıçdaroğlu Yeni Şafak'a dava açacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İklim Rica Etti, Kemal Bey Şak Diye Yaptı" haberi nedeniyle Yenişafak Gazetesi hakkında ceza ve tazminat davası açacağını açıkladı.

CHP'nin internet sitesinde "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'İklim rica etti, Kemal Bey şak diye yaptı' manşet haberi nedeniyle Yenişafak gazetesi hakkında ceza ve tazminat davası açıyor" başlığı altında yapılan yazılı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun şu açıklaması yer aldı:
"Basın ile, basın mensupları ile yargıda hesaplaşmayı, gazetecileri mahkemeye vermeyi sevmiyorum. Çok zorunlu olmadıkça bu yola başvurmuyorum. Ama, yalan haber üretim merkezlerinde üretilen ve sistemli olarak kamuoyuna pompalanan yalan, iftira, aşağılayıcı, hakaret edici haberlere de bir dur demem lazım. Yalan haber üretim merkezlerinde üretilen haberleri kullananlar, bana ve partime yönelik, basın özgürlüğü ile, halkın haber alması, gerçekleri öğrenme hakkı ile asla ilgisi olmayan maksatlı haberleri kullananlar, kullandıranlar iyi niyetli tavrımdan, basın özgürlüğüne saygımdan dolayı, zorunlu olmadıkça yargıya başvurma hakkımı kullanmamamı bile anlayamadılar. Bundan sonra bu ve benzeri yalan, iftira, aşağılayıcı, hakaret edici haberler konusunda istemeye istemeye dava açacağım. Bu konuda avukatıma talimat verdim. Hem ceza, hem de tazminat davası açacak."

 

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Mahmut Tanal'ın yarın yargıya başvurarak tazminat ve ceza davası açacağı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :