Kılıçdaroğlu'na kötü haber!

Kılıçdaroğlu'na kötü haber!

AK Partili Kılıç: Kılıçdaroğlu, yargı önünde AK Parti'ye hesap verecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti ile suç örgütleri arasında irtibat kurmaya yönelik beyanlarından dolayı Türk halkına da hesap verecektir, yargı önünde AK Partiye de hesap verecektir." dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen kimseleri işe almakla suçlandığını ve bugüne kadar kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapmadığını söyledi.

Kılıç, AK Parti MKYK toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ile Hizbullah arasında işbirliği olduğu yönündeki açıklamasına cevap verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ile Hizbullah terör örgütü arasındaki bağlantı olduğu yönündeki iddiasına Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü olduğu dönemde PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen kimseleri işe almakla suçlanan bir genel başkandır.Bu konuyla ilgili kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapmadan referandum öncesinde PKK terör örgütünü de kapsayacak şekilde bir genel af talebinde bulunmuştur. Bu konunun yükü ve ağırlığı da üzerindeyken AK Parti'ye yönelik açıklamalarda bulunması ve iftiralarını ardı ardına gerçeklermiş gündeme getirmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Eş zamanlı olarak gerek Sayın Kılıçdaroğlu, gerekse parti sözcüleri ve genel başkan yardımcıları terör örgütü lideri tarafından gündeme getirilmiş olan hakikatları araştırma komisyonunun TBMM'de kurulması talebinde bulunmuştur. Bu yönüyle bakıldığında CHP Genel Başkanı ve parti sözcüleri kendilerini terör örgütü tarafından beklenen gelişmelerin ve taleplerin yanında konumlandırmış durumda bulunmaktadırlar. Türkiye'nin ana muhalefet partisinin siyasetten bu kadar köşeye sıkışması son derece üzücü ve talihsiz bir durumdur. Bu kadar köşeye sıkışan bir ana muhalefet liderinin AK partiye ve iktidar partisine yönelik olarak gündeme getirdiği iftiralar ise kabul edilmesi imkansız, çirkinliklerden ibarettir. Bu hukuk dışılığın, bu hukuk ihlalinin AK Parti'nin tüzel kişiliğine yönelik derin ve çirkin saldırının hesabını her zeminde vermeye devam edecektir." dedi.

Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu yaptığı seyhatlerde son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: "AK Parti ile Hizbullah örgütü arasında doğrudan bağlantı kurma cihetine gitmiştir. Yapılan çok büyük bir siyasal yanlıştır, büyük bir ayıptır. AK Parti yönelik derin ve kabul edilmesi imkansız bir iftiradır. Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti ile suç örgütleri arasında irtibat kurmaya yönelik beyanlarından dolayı Türk halkına da hesap verecektir, yargı önünde AK Partiye de hesap verecektir. Bu tür siyasal çirkinliklerin siyasi parti başkanlarına yakışmadığını her zeminde ifade etmek lazım. "

"İSPAT EDEMEDİĞİ TAKDİRDE İFTİRASININ ALTINDA KALMAYA MAHKUMDUR"

"Kılıçdaroğlu'na yönelik bir dava açılacak mı?" yönündeki soruya ise Kılıç, şu cevabı verdi: "Bu süreç değerlendirilmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu çok büyük bir çirkinliğin altına imzasını koymuş ve AK Parti ile Hizbullah arasında siyasi bir dayanışma olduğunu iddia etmek gibi büyük bir ayıbın altında kalmıştır. Ana muhalefet lideri olan zat belgesiz konuşamaz, bilgisiz konuşamaz, delilsiz konuşamaz. Bu cümleleri, bu iddiaları gündeme getiren iddiasını ispatla mükelleftir. Bu kadar ağır bir çirkinliği iktidar partisine yönelten biri bu çirkinliklerini ispat edemediği takdirde iftirasının altında kalmaya mahkumdur. Hukukta temel bir kaide vardır. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. İddiayı gündeme getiren anamuhalefet lideri olduğuna göre bu iddiasını ispat edinceye kadar elbette ki ak parti siyaseti yakasını bırakmayacaktır."

"Yargıya başvuracak mısınız?" sorusuna ise Kılıç, "Gereken bütün yollar değerlendirilecektir. Hukukçularımız konuyu incelemeye alacaktır. Çünkü bu Türkiye'nin devlet hayatı adına millet hayatı adına kabul edilebilir bir durum değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratik laik sosyal bir hukuk devletidir. AK Parti Hükumeti ve Sayın Başbakan Erdoğan da Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olduğu gerçeğine paralel bir şekilde siyaset yapmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun iftiraları AK Parti'yi bu zeminin dışında göstermeye yönelik çirkinliklerdir. Dolayısıyla her zeminde hakkımızı ve hukukumuzu aramaya devam edeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da diğer yandan terör örgütlerinin taleplerine aracılık eden söylemlerini de hesabını vermeye her zeminde çağıracağız." diye konuştu.

CİHAN

Etiketler :