Kılıçdaroğlu'na miting şoku

Kılıçdaroğlu'na miting şoku

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kırıkkale'de katıldığı mitinge vatandaşlar ilgi göstermedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kırıkkale'de katıldığı mitinge vatandaşlar ilgi göstermedi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitinge yaklaşık 800 kişi katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Referandumda AK Parti anayasasına tokat gibi bir hayır cevabı verin. Ben sizlere güveniyorum ve Kırıkkale bu referanduma tokat gibi bir hayır cevabı verecek." dedi.
Kırşehir mitingi dönüşü ilk olarak Kırıkkale'nin Keskin ilçesine uğrayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Hasandede beldesine geçti. Burada kısa süre kalan Kılıçdaroğlu, daha sonra mitinge katılmak üzere Kırıkkale'ye geldi. Anayasa ve referandum kararına tepkili oldukları belirten ve yargının siyasallaşmaması gerektiğini belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliğinde yargı siyasallaştırılmak isteniyor. Orduya, hukuka siyaset girmez. Girerse demokrasi yok olur. Yargı bilindiği üzere tarafsız bir yerde olmalıdır ve yargı tarafsızdır. Onun için AK Parti anayasasına 'hayır' diyoruz. O zaman değiştiriyorsun anayasayı, dokunulmazlığı da kaldır. Herkes perişan bir halde geçinmeye çalışıyor. Sen 14 milyar ile geçinemezken, emekli nasıl 600 TL ile geçinecek. Türkiye'de olduğu gibi, Kırıkkale'de de belediye işçisine maaş veremiyor. İşçilerin aylığını neden vermiyorsun. Emekliye neden 2. sınıf muamele yapıyorsun. İlk önce bunların reformunu yap." dedi.

"BANA GÜVENİN VE OYUNUZU BANA VERİN"

İktidara geldikleri zaman intibak yasasını, işçi Kemal"in, Emekli Kemal'in, halkçı Kemal'in çıkaracağını belirten Kılıçdaroğlu, "Hükümete geldiğimiz zaman intibak yasasını çıkaracağız. Emekliye büyük bir katkımız olacak. İntibak yasasını neden çıkarmıyorlar. Ben size söz veriyorum, bu yasayı çıkaracağım. Sizlere söz veriyorum, yemin ediyorum. İktidara geldiğimiz zaman, yatağa hiçbir çocuk aç girmeyecek. Bunun için sizler de bana güvenin ve oyunuzu bana verin. Referandumda AK Parti anayasasına tokat gibi bir hayır cevabı verin. Ben sizlere güveniyorum ve Kırıkkale bu referanduma tokat gibi bir hayır cevabı verecek." diye konuştu.

Kırıkkale'de hüznün ve göçün olduğunu, AK Parti hükümetinin başlıca hedeflerinin sanayiyi bitirmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'den neden bu kadar göç gittiğini sordu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Türkiye her alanda gelişiyor diyenler, neden o zaman her il büyük şehirlere göç veriyor. Kırıkkale neden 103 bin kişi göç vermiş. Kim babasının, atasının olduğu, doğduğu yerden gitmek ister. Recep Bey'e bunları sormayacak mısınız? Bu soruları sorun diye ben buraya geldim. Şimdi tutturdular bir referandum bir anayasa değişikliği gidiyorlar. Tamam, anayasa değişsin, başımızın üstüne değişiklik yapın ancak, yargıya, orduya, milletimin demokrasisine dokunmayın."

Etiketler :