Kılıçdaroğlu'na Özhaseki'den yanıt

Kılıçdaroğlu'na Özhaseki'den yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri halkından özür dileyecek...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün TBMM Genel Kurulu'nda hakkında ortaya attığı yoksuzluk iddiaları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Özhaseki’nin yaptığı açıklamalar şöyle:

Sizlerin de bileceği gibi ben hizmete odaklı bir insanım. İşim, gücüm belediyeye hizmettir. Başkalarının işine de karışmam, kendi işime yoğunlaşırım

GUINESS'E ADAY BİR OLAY

Aslında dünkü olay belki de Guiness kitabına girmeye aday bir olay. Başlık ne diyebiliriz... Bir olayda 10 yalan nasıl söylenir, nasıl iftira atılır. Olay 4 sene önceye dayanıyor. Dünkü konuşmada çarpıtılan konuyu anlatacağım. İthalat yasası çıktığı zaman söyle bir istek geldi. Otobüs sayısına göre belli sayıda bir eleman aldık. Alınanlar geçici işçiydi. Yardım olsun diye o belediyelerde 15'er kişi alınmasına rıza gösterdik. Bütün belediyelerden eleman aldık.Gelen elemanları tasfiye edip gerekli bölümlere gönderildiler. İsmi geçen şahıs ulaşım koordinasyona veriliyor. Bu bölümde 15'e yakın kurum var.Dilekçeyle beraber müracaatlar gelir. Şuraya ışık, buraya yol diye. Kurul karar alır. Sonra karar bana gelir. Belge kurum kurum gezer imzalar atılır. Bu arkadaş da bu bölümdeydi. Bu delikanlının yüzünü hiç görmedim, zihnimde hiç hatırlamadım, benimle de ilgisi yok Değişik ihbarlar aldık, teftiş kurulunu görevlendirdim. Kurul, olayda büyük bir pislik olduğu hissediliyor. Hemen soruşturma açılıyor. Delikanlı hemen kayıp. Sonra bulunuyor. Sonraki ifadelerde anlıyoruz ki, temasta olduğu kişiler hapiste. Soruşturma sonucunda 2 yıl sürer yargılama. Bunun neticesinde suçlu hapishaneye girer.

"YÖNLENDİREN KARGALAR VAR"

Kemal bey dünkü görüşmelerde çok yalan söyledi. Kendisi böyle bir politikacı değil ama yönlendiren kargalar var. Olaylar böyle değil. Bizim şikayetimizle ilgili bir olay var, biz başlattık bu konuyu. Bu belgeleri sizlere dağıtacağım göreceksiniz. Bu şahıs 26 sayfa ifade verdi, bu dilekçe 16 sayfaya düşürüldü deniliyor. 26 sayfalık ifadeyi gece 12'de alıyorlar, ifadeler tespitli. Sabahleyin memurlar ifadeyi 26 sayfa olarak teslim ediliyor. Yalan 2. İşin kilitleri burada. Emniyet tutanağı diyor ki, size 26 sayfayı teslim ediyorum. Sonra senaryo devam ediyor. 3. olarak İbrahim Yurdakul isimli arkadaşımı söylüyor. Kişi sürüldü deniliyor. Ne yapacaktık ki. Kılıçdaroğlu farklı söylüyor. El insaf arkadaşlar. Bilirkişiler uyduruk raporlar verdiler gibi sözler söylendi. Vali yardımcısı belediyelere yazı yazıyor. Memurlarla ilgili suçlamalardan ben sizden rapor istiyorum diyor. Bilirkişi raporu veriyor. Sizler de gazetelerinize bakarsanız hepsini görebilirsiniz. Valilik, İçişleri Bakanlığı yazışmaları belge olarak kendilerinde var, bunlar biz de yok. Bunlarla ilgili belgeler onlarda var. Kemal bey başka bir şey daha söyleniyor. Dosya kapatıldı diyor. Aklandılar diyor. Hayır böyle olmadı. 17 kişinin değil 50 kişinin adı var. Her türlü suçlama var. Başsavcılık bunu 9 ay inceledi. belgeler elimizde. Bunların ifadesi alındı. O ifadelerde ne denildi. Bir başka konuda Kılıçdaroğlu öyle bir anlattı ki, o şahısı öyle bir anlattık ki içim ezildi, üzüldüm. Ama doğru tespit edilsin. Bu şahısın hakkında kaç tane iddia var. Evrakta sahtecilikte kesin, adam kabul ediyor. Birkaç sene yattıktan sonra çıkıyor, başkasını vurmaya gidiyor, yine itiraf ediyor.

"SEVSİNLER O MASUMU"


Kılıçdaroğlu'na göre çok masum bir adam, sevsinler o masumu. Allah böyle masumlardan korusun. Yaptığımız bütün konuşmalar emniyette kayıtlı. Hepsi ortaya çıkarılsın. İmzalar taklit edildi, bunlar da kanıtlandı. Ama Kılıçdaroğlu bunlardan bahsetmiyor. Bütün bunları görmüyor. Bu hiç kimseye yakışmaz. Mahkemeler bitmiş iş bitmiş, ama siz çıkıp yalan söylüyorsanız sizi elinizde hiçbir belge yok demektir İkinci bir ihtimalde çevredeki arkadaşları yanlış yönlendiriyor. Açığa düşme olayını yaşadılar. Benimle ilgili ara ara bazı siyasiler incelemelerden sonra neden görevden alınmadığımı soruyorlar. 17 senedir başkanlık yapıyorum. Çok şükür kınama bile almadım ben. İdari dosyalarda ismim yok. Dokunulmazlığım da yok. Benim ne dosyam var, ne düren olayım var.

BELGENİZ VARSA MAHKEMEYE GİDİN


Elinde belgesi, kanıtı olan varsa Allah rızası içim mahkemeye gidin lütfen. Böyle birşey yoksa neden böyle gündeme getirilir, amam bu da bana kalsın.

KILIÇDAROĞLU'NA HODRİ MEYDAN


Kılıçdaroğlu herkese hodri meydan diyor ya, ben hazırım istediği kanalda konuşmaya hazırım. Bir suçum varsa, açığım varsa istifa etmeye hazırım, Kayseri'den özür dilemeye hazırım.

KAYSERİ HALKINDAN ÖZÜR DİLEYECEK

Ama eğer kanıtlayamazsa istifa etmesini beklemiyorum tabii, o sıcak koltuktan kimse kalkmaz ama eğer kanıtlayamazsa Kılıçdaroğlu da Kayseri halkından özür dileyecek. Kılıçdaroğlu'na dava açacağım. Ama dokunulmazlıkları var birşey olmuyor. Ama elbet dokunulmazlıkları biter bir gün, o zaman bunları hesabı sorulur.

 

Etiketler :