Kılıçdaroğlu'na Silivri hatırlatıldı

Kılıçdaroğlu'na Silivri hatırlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Kadir Topbaş, "Bizi asılsız yolsuzluk iddialarıyla mahkum etmeye çalışanlar, kendileri yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet bataklığında boğuldular." dedi üç ilçeyi örnek gösterdi.

Kılıçdaroğlu, başka yerlerle ilgili içi boş ve sadece iftiralara dayanan iddiaların peşini bıraksın, Maltepe Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcısının kendi oğluna verdiği 'Senfoni Orkestrası' ihalesine baksın" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın 2009 yerel seçimlerinin 2. yıldönümü dolayısıyla Sarıyer Çayırbaşı Tüneli'nde düzenlediği değerlendirme icraatlarını anlattı. Toplantıda AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun yanı sıra, AK Parti'li İlçe Belediye Başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Baştürk, Başkan Danışmanları, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şirket Genel Müdürleri ile AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanları da hazır bulundu.

"İSTANBUL'UN MERKEZLERİ ÇOK DAHA RAHAT ULAŞILIR HALE GELİYOR"

Toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'a en iyi hizmeti en kısa sürede sunmaya çalıştıklarını belirterek, son dönemde İstanbul'un en büyük problemi olan depremle ilgili çok ciddi çalışmalar başlattıklarını, 7 yıl içinde depremle ilgili 1 milyar 646 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. "Bu rakam, toplam yatırımlarımızın yüzde 4'üne tekabül ediyor. Doğru olan, kamu kurum ve kuruluşlarının tesisleri dışında, yurttaşların yaşadığı yapılarla ilgili güvenliği de sağlamak" diyen Başkan Topbaş, şöyle devam etti:

"İstanbul'da 2004-2010 yılları arasında yaptığımız yatırımlar toplamı 36 milyar lira. Bu yıl da 7 milyar liralık daha yatırım yapıyoruz. Şehrin ulaşım mastır planlarında öngörülen 635 kilometrelik raylı sisteme ulaşmak için hummalı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimizde 44.1 kilometre olan raylı sistemi 82 kilometreye çıkardık. Yakın tarihte inşaatı devam eden 48.5 kilometre raylı sistemi daha hizmete sunacağız. Böylece İstanbul'un merkezleri çok daha rahat ulaşılabilir hale gelecek.

İstanbul genelindeki yatırımlarımız çok önemli bir istihdam da oluşturuyor."

Başkan Kadir Topbaş, "Geçtiğimiz 8 yılda İstanbul'da o kadar çok şey yaptık ki, sadece son bir yılda yaptıklarımızı anlatmak saatler alır" dedi. İstanbul'un nüfusunun 14 milyona çıkmasına rağmen, yapılan yatırımlarla daha önce 53 dakika olan trafikte kalma süresini 46 dakikaya düşürdüklerini ifade eden Kadir Topbaş, Ayamama Deresi'nde yaptıkları çalışmalarla Marmara Denizi'nin kirlenmesinin önlendiğini ifade etti. Topbaş, Ambarlı Biyolojik Arıtma Tesisi'nin ise 2.5 milyon insanın yaşadığı bölgenin ve  sanayinin atık sularını alacağını ve yine Marmara Denizi'nin kirlenmesinin önleneceğini kaydetti.

"İSTANBUL'UN 403 KİLOMETRELİK SAHİLİ DENİZE GİRİLEBİLİR HALE GELDİ"

İstanbul'da görev geldiklerinde 210 kilometreden denize girildiğini, yapılan çevre yatırımları sayesinde şimdi ise 403 kilometreden denize girilebildiğini dile getiren Başkan Topbaş, Selimpaşa, Kumburgaz'ın da içinde yer aldığı sahil beldelerinde de kirli su atıkları için biyolojik arıtma tesisi inşa ettiklerini anlattı. İSKİ'nin kendi dönemlerinde 6.5 milyar lira harcayarak, İstanbul'da çok önemli yatırımlar yaptığına ve boru itme metoduyla trafiği aksatmadan sahillerdeki bütün atıksuları topladıklarına  dikkat çeken Topbaş, "Hamdolsun, geçtiğimiz yıllardaki kuraklığa rağmen su problemi yaşamadık, inşallah bundan sonra yaşamayacağız da" dedi.

"DEPREM DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ"

İstanbul'un en büyük problemi olan depremle ilgili çok ciddi çalışmalar başlattıklarının altını çizen Başkan Kadir Topbaş, 7 yıl içinde depremle ilgili çalışmalara 1 milyar 646 milyon lira harcadıklarını ve bu rakamın toplam yatırımların yüzde 4'üne tekabül ettiğini söyledi.

Güçlendirme yapılan kamu kurum ve kuruluşlarının yapılarının dışında, yurttaşların yaşadığı yapılarla ilgili güvenliği de sağlamak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Topbaş, "Fikirtepe örneğinde olduğu gibi dernekler kurdurarak kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşlarla birlikte yürütüyoruz. Fikirtepe'de parsellerini birleştiren vatandaşlara imar artışı vererek daha büyük yapılar yapmalarına izin vereceğiz. Öte yandan, İstanbul'da 1 milyon 600 bin binanın bulunuyor ve bu binaların yüzde 60-70'i imara aykırı. Bu yapılara müdahale etmek şu anda mümkün değil. Bu binalara geçici kullanım belgeleri vereceğiz" diye konuştu.

İstanbul'da 231 tane kavşak ve yol projesini tamamladıklarını, 24 tanesinin de devam ettiğini, deniz ulaşımında yeni gemiler ve hatlarla çok önemli bir noktaya geldiklerini, kente yeni otobüsler katmak adına Otobüs A.Ş. adında şirket kurduklarını anlatan Topbaş, "Şirketimiz şu anda yeni hat ihalelerini yapıyor. 2 bin otobüsü devreye sokacak. Bu kapsamda İstanbullular kendi otobüsünü seçecek. Kendi taksisini seçecek. Taksilerin güvenlIeım mastır planlarında ik açısından belirli bir noktaya gelmesi için 3 yıldan beri yürüttüğümüz çalışmalar nihai noktaya geldi. Call Center şeklinde bir merkezden yönlendirilen, yolcu ve sürücü güvenliklerini içinde barındıran, çok daha farklı bir sistemi devreye sokacağız" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'UN DÜNYANIN MERKEZİ OLMASINI ARZU EDİYORUZ"

İSMEK kurslarına bu yıl 190 bin kursiyerin katıldığını, bugüne kadar İSMEK'te 1 milyon 72 bin kursiyerin eğitildiğini, sosyal belediyecilik açısından yaptıkları yatırımların toplamının 2.3 milyar lirayı bulduğunu dile getiren Topbaş, 2012 Avrupa Spor Başkenti hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti. Bu kapsamda 7'den 70'e herkesin spor yapması için etkinlikler hayata geçireceklerini belirten Topbaş, şehirlerde yaşayan insanların daha çok spor yapması gerektiğini belirtti. Topbaş, "İşbaşında oldukları bir çok belediyede yolsuzluğun, adam kayırmacılığının, rüşvetin, soygunun ve ideolojik kıyımın en çarpıcı örneklerini gösterdiler. Bizi asılsız yolsuzluk iddialarıyla mahkum etmeye çalışanlar, kendileri yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet bataklığında boğuldular. Kılıçdaroğlu, başka yerlerle ilgili içi boş ve sadece iftiralara dayanan iddiaların peşini bıraksın, Maltepe Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcısının kendi oğluna verdiği 'Senfoni Orkestrası' ihalesine baksın. Kılıçdaroğlu, Silivri Belediyesi'nde gerçekleştirilen, polis ve jandarma baskınıyla sonuçlanan milyonlarca liralık 'Temizleme İhalesine' baksın. Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediyesi'ne baksın. Basına yansıyan şekliyle bazı sanatçıların nasıl imar izinleri için haraca bağlandığını görsün" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNDEKI DOSYALAR NE OLDU?"

Topbaş'ın ardından söz alan AK Parti İstanbul İl Başbakanı Aziz Babuşçu ise, "Biz seçim kampanyasını hizmet ve projelere dayandırırken, CHP ise yırtık ayakkabılarla İstanbul sokaklarında çamur aramak gibi medya destekli ucuz şovlar yaptılar. Biliyorsunuz şimdi CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, 2009'da İstanbul Belediye Başkan Adayı idi. Propagandasını iki temel hususa dayandırdı. Birisi sözlü yolsuzluk dosyaları yalan ve iftiralar, ikincisi ise yoksul ailelere 600 TL yardım. Ellerinde sözde dosyalarla kanal kanal dolaştılar hani ne oldu o dosyalar? Bir tanesi bile yargıya intikal ettirildi mi" diye konuştu.

Etiketler :