Kılıçdaroğlu'na Varto'da Dersim fırçası

Kılıçdaroğlu'na Varto'da Dersim fırçası

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Muş'un Varto ilçesinde Onur Öymen'in Dersim katliamı ile ilgili sözlerinden dolayı tepki ile karşılaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde davul zurna ile karşılandı. Daha sonra esnafı dolaştı. Esnafı dolaştığı sırada yer yer teveccüh ile karşılaşan Kılıçdaroğlu, bir grup tarafından da yuhalandı. Esnaf ziyaretinin ardından Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Varto Cemevi'nde halk toplantısı yaptı. Toplantıda hükümete yüklenen Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin 80 yıllık cumhuriyet birikimlerini 7 yılda özelleştirerek bitirdiğini ileri sürdü. Soru- cevap kısmına geçildiği sırada halk yol, su surununu konuştu.

Son olarak soru sormak için kürsüye Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyelerinden Bingöl Boztaş çıktı. Boztaş, kürsüde önce dinleyenlere "Size burada 1938 Dersim katliamını isteyen CHP zihniyetinin sorulmamasını kınıyorum. Ben Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesiyim." dedi. Ardından Kılıçdaroğlu'na soru yönelten Boztaş, "Dersim katliamını öven Onur Öymen'in açıklamasını önce eleştirdiniz, daha sonra neden kabul edip üzür dilediniz?" diye soru yöneltince CHP'lilerin tepkisi ile karşılaştı. Boztaş'ın sorusuna kızan CHP'liler Boztaş'ı kürsüden indirdi. Bingöl Boztaş, polis nezaretinden dernek müdüriyetinde koruma altına alındı.

Toplantıya ara verildiği yerden devam edildi. Kılıçdaroğlu, bazı sorulara cevap verirken anadilde eğitim yapılmamasını soran bir gencin sorusuna cevap verilemedi. Adını söylemeyen genç, Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek, "Başkanım neden sorularımıza cevap vermiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, CHP'lilerin soru soran Bingöl Boztaş'a tepki göstermesine kızdı. Kılıçdaroğlu, "Herkes soru sormakta özgürdür. O da onun fikri. O da soru sorabilir. Demokratik bir ülkede herkes kendi fikrini savunur. Sorulara kızmamak gerek. Saygı duymamız gerekir. Onun düşüncesi de başımız üstüne." dedi.

Öte yandan medyayı eleştiren Kılıçdaroğlu, her haberin inanılacak nitelikte olmadığını, yazılan her haberin doğru olmadığını ifade etti. Toplantının kavganın gölgesinde kalacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Soru sorana tepki göstermek hatadır. İşte burada olduğu gibi. Birisi provoke edecek. Buradaki güzel toplantı hiç görülmeyecek. Sadece efendim Varto'ya gidildi, kavga edildi denilecek. Haber bu." ifadelerini kullandı.

Etiketler :