Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a Sert Sözler

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a Sert Sözler

Kılıçdaroğlu konuşmaya başlamadan önce CHP'ye katılan gazeteci Oktay Ekşi'ye rozet taktı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Oktay Ekşi geniş kitleleri kalemiyle aydınlattı. Onun gelmesinden gurur ve onur duyuyoruz. Kuşkusuz CHP'li olmanın ne demek olduğunu çok güzel anlattı. Kalemini satmadı, kalemini bağımsız kullandı. Yeri geldi CHP'yi de eleştirdi. Ama AKP iktidarıyla beraber kalemi askıya alındı. O kalemi askıya almayacağız. Burada yazacaksınız, söyleyeceksiniz, bağımsızsınız.

Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ydü. Adı ne kadar güzel. Ama yüzlerce gazeteci çalışmıyor işsiz. Pek çok mağduriyetle birlikte çalışıyorlar. Onların yıpranma hakları AKP hükümeti tarafından ellerinden anıldı. Halkın iktidarında o kaybettiğiniz hakları vereceğiz, hiç endişe etmeyin.

"ŞEHİTLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

5 askerimiz yaşamlarını yitirdiler. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Onlar bizim gönlümüzde hep olacaklardır.

"KIVIRCIK ALİ TÜRKÜLERİYLE YAŞAYACAK"

Kıvırcık Ali hepimizin tanıdığı bir sanatçı. Trafik kazasıyla yaşamını yitirmiş. Bundan sonra o türküleriyle hep aramızda olacak. O bir halk ozanı. Kendisine tekrar Allahtan rahmet diliyoruz.

Hafta sonu iki ayrı bölgeye gittik. Erzin, Dörtyol ve İskenderun'a. Daha sonra Kuşadası'na gittik.

"ROMANLARIN AYAĞINA GİTTİK"

Termik santral kuruluyor bütün Erzin karşı çıkıyor. Dörtyol'da insanlar heyecanlı, parti belli bir dinamizm kazanmış. Kuşadası'nda roman kardeşlerimizle buluştuk. Biz onlara gittik. Ayağımıza çağırmadık. Sorunlarını dinledik. Onlar aslında çok şey istemiyorlar. İstedikleri kendi bölgelerinde insan gibi yaşamak istiyorlar. Nüfus cüzdanı sahibi olmak istiyorlar. Seçmek seçilmek istiyorlar. Her yurttaşın istediği gibi onlarda istiyorlar. Ama çoğu zaman görmezden gelinmiş, roman açılımı dediler, gittiler onların oturdukları Sultan Mahallesi'nden onları çıkardılar, sonra da 30 40 km şehrin dışına taşımıyoruz.

"MUHTARLARIN SORUNLARINI BİLİYORUZ"

Muhtarlar demokrasinin en saf yaşandığı yerdir. Onlar mahalledeki köydeki yurttaşta kendi muhtarını seçer. O açıdan, muhtarları bulundukları bölgede sorun çözen kısımda olmak istiyorlar. Muhtarlar, aldıkları aylıkları hak etmediklerini düşünüyorlar. Haklılar. Muhtarların sosyal güvenlik primini halkın iktidarı ödeyecektir. 53 bin muhtarımız var. Onların ortak ses çıkarmasını isterim. Bizim sorunumuzu hangi siyasal iktidar ele alıyor ve bize anlatıyor. Kim sizin sorununuzu çözüyorsa onun yanında olun.

Ne zaman Başbakan çıksa kürsüye Türkiye'nin nasıl büyüdüğünü anlatır. İhracatı anlatır. Anlatır da anlatır. Onu dinleyenler, Türkiye büyüyor diye düşünür. Hiç kimsenin sorunu yok onu dinlediğiniz zaman. Ama sorunlar o kadar acı ki, devletin kurumları bile gizleyemiyor.

En son TÜİK'in bir araştırması yayınlandı ve 2008'den 2009'da 818 bin yoksul sayısı arttı.

"HEPSİ KÖŞEYİ DÖNDÜ"

2008'de 11 milyonken, 2009'da bu sayı 12 milyon 700 bine çıktı. Ben merak ediyorum. Sayın Başbakan buna nasıl yanıt verecek. Siz hiçbir AKP yöneticisinin, ben yoksullaştım diye bir lafını duydunuz mu? Hepsi köşeyi döndüler. 818 bin kişilik yoksul sayısı AKP'nin yarattığı tablodur. Bunu bilmemiz lazım. Bunlar sadece kendilerini düşünüyorlar. Sadece yandaşlarını düşünüyorlar. Halk yoksullaşmış, bunların amacı bunu yoksulluğu önlemek değil. Yoksulları yönetmek. Bütün yoksul kardeşlerime sesleniyorum. Sizi bu hale getiren Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır. Bunu unutmayın, bir köşeye yazın. Bir şey daha. Yoksulluğu en ağır yaşayan kadınlar ve çocuklar.

İki gün önce Anadolu Ajansı'ndan bir haber düştü. Bir STK, Türkiye'nin 7 ilinde yoksulluk haberi .

Çadırda yaşayanlar hangi koşullarda yaşadığını anlatıyorlar. Küçük çocuklarını hastaneye götüremeyenler. Doktorlar çocuk için et yiyecek diyor. Ben bunu nasıl yedireyim diyorlar.

Yine bir olay yine Konya'dan. Kredi kartından batan bir vatandaş kurtarmak için kendisini tefecilere başvuruyor. Konya, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin en yüksek oyu aldığı il. Polis operasyon yapıyor bunları yakalamak için.

"YOKSULLUK ARTTI"

Bunlar 3Y ile mücadele için gelmişlerdi. Bunu devletin resmi kurumu söylüyor. Yoksulluk sayısı arttı. Yolsuzluk sayısı orada artık sayı mayı kalmadı. Artık yolsuzluk sıradanlaştı. Elazığ'da dönen dolapları gazetelerden okuyoruz. Yolsuzluk var burada diyorlar. İçişleri Bakanı hayır yoktur diyor. Yürekli bir savcı hayır var deyip, Danıştay'a başvuruyor. Danıştay araştırabilirsin diyor.

Bu Bakan acaba hiç utanıyor mu? Sıkılıyor mu acaba bu bakan? Kayseri'deki olayı kapattılar. Şeytan üçgeni vardı. Ama Elazığ'ı kapatamadılar.

"DOSYALAR NASIL GELDİ"

Ayın 4'ünde hani o Kayseri Valiliği koltuğunda oturup da, sonra müsteşar koltuğuna oturdu. Aynı gün, sabah dosyayı onaylayan, dosyayı kapatan vali, öğleden sonra müsteşar koltuğuna oturdu. Bu dosya aynı gün Ankara'ya nasıl geldi? Hadi ulaştırma bakanı olsa deriz ki, Ulaştırma Bakanı'dır torpille getirdi. Bu dosya postaya verilecek, sonra Adalet Bakanlığı'na gelecek, sonra ilgili daire

Kayseri-Ankara hattı 24 saat bile değil. Birkaç saat içinde halloluyor. Bu dosyayı Ankara'ya kim getirdi. Birisi koltuğuna mı alıp geldi?

İkinci soru. Bir yolsuzluk dosyasını kapatmak için bu acele niye? Sanıyorlar ki bu dosya kapandı. Bu dosyayı açmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

BÖYLE YETKİ IV. MURAT'TA BİLE YOK"

Üçüncü neydi? Yasaklarla mücadele. Geçen hafta RTÜK yasası görüşüldü. Başbakan artık istediği televizyon kanalı

Padişah mısın sen kardeşim? Bu yetkiyi nasıl alıyorsun sen. Bu yetkiyi veren vekiller hiç düşünmüyorlar mı? Siz yasaklar için geldiniz. Başbakan işi gücü bırakacak artık, televizyon kanallarını izleyecek. Şunu izleyin kardeşim. 4. Murat'ta bile böyle yetki yoktu.

OKTAY EKŞİ PARTİLİLERE SESLENDİ

CHP'ye katılan gazeteci Oktay Ekşi CHP grubunda partililere seslendi. Ekşi şunları söyledi:

Sayın Genel Başkanım, sayın üyeler, CHP'nin sevgili dostları. Uzun bir gazetecilikten sonra huzurunuzdayım. Burada olmaktan onur duyuyorum. Bugün bu dakikadan itibaren milletine çok büyük hizmetler veren bu partiye katılıyorum. CHP üyeliği onurunu bana huzurunuzda tevdi eden Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. CHP üyeliği, inançlarımın, gazetecilik olarak okuyucularıma verdiğim hizmetlerin en özlü ve somut ifadesidir. CHP üyeliği benim gözümde, bu ülkenin vatandaşlarının taşıyabileceği en büyük şeref payelerinden biridir. Sadece bu iki gerçek bile bu dakikada ne kadar mutlu olduğumu anlatmaya yeter sanıyorum.

CHP'li olmak, benim açımdan, büyük Atatürk'ün izinden ve gösterdiği hedeflerden ayrılmamak demektir. CHP'li olmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamasına kendini adamak demektir. CHP'li olmak, 'bağımsızlık benim karakterimdir' diyebilmektir. CHP'li olmak çağdaş uygarlıkla bütünleşmek demektir ve CHP'li olmak demokrasiye hukuka bağlı olmaktır. CHP'li olmak her türlü yolsuzluğa karşı mücadele etmeye söz vermek demektir. CHP'li olmak halkın ta kendisi olmak, ulusça hızla kalkınmak, kalkınmanın nimetlerini hakça bölüşmek demektir. CHP'li olmak bu değerleri yaşama geçirecek olan, CHP'yi iktidara getirmek için var gücüyle çalışmak demektir. Ben bu sözü vererek aranıza katıldım. Hepinize saygılar sunuyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :