Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık tepkisi

Afyonkarahisar'da temaslarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık zırhına bürünmelerini istemiyoruz'' dedi.
Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar gezisi sırasında parti otobüsünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, ''Eş durumu atamalarında ciddi bir mağduriyet olduğunu'' belirterek, değerlendirmesini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Anayasamızda 'ailenin birliği esastır' diye temel bir kural var. Eğer siz bu kuralı ihlal eden bir karar alırsanız, her şeyden önce anayasaya aykırı bir davranışın içine girmiş olursunuz'' diye konuştu.
Öğretmen eşlerin bir arada olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Onları ayırırsanız olmaz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aklı yeni mi başına geliyor? Eğer karar alacaksa bu konuda önceden adım atmalıydı, yeni iktidara gelen bir parti değil ki. 10 yıldır iktidarda. 10 yıldır her gelen Milli Eğitim Bakanı kendine göre bir karar alıyor. Alınan her karar öğretmenlere darbe vuruyor. Öğretmenler de haklı olarak şikayet ediyor. Bir ailenin parçalanması ne demektir. Çocuklar nerede olacak. İki yerde ev kirası nasıl ödeyecekler bunlar. Baktığınız zaman sorun gerçekten büyük. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu soruna bir an önce çözüm üretmesi lazım. Parlamento açıldığında zaten biz bunu gündeme getireceğiz.''
Yerel seçimlerin daha erken bir tarihe alınmasının gündemde olduğu anımsatılarak, CHP'nin görüşünün sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Parlamentonun iradesine saygı duyarız. Eğer parlamento yerel seçimleri erkene alır ve gerekli değişiklikler yapılırsa seçim de olur'' dedi.
''CHP destek verir mi?'' sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, ''Şu aşamada ortaya somut bir şey çıkmış değil. Öncelikle olayın somutlaşması gerekiyor. CHP olarak bizim kanaatimiz seçimlerin zamanında yapılmasıdır'' ifadesini kullandı.
''BDP milletvekillerinin yol üzerinde PKK'lılarla buluşması çok ciddi tartışmalar yarattı. Bunun üzerine MHP, bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili bir kanun teklifi verdi. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''Biz milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık zırhına bürünmelerini istemiyoruz. CHP'de milletvekili adayı olmak isteyenler bize 'dokunulmazlıkları istemiyoruz' diye taahhütname veriyor. O nedenle bizim dokunulmazlıklar konusundaki tavrımız çok açık. Eğer kürsü dokunulmazlıkları dışındaki dokunulmazlıklar kaldırılmak isteniyorsa bu zaten bizim öteden beri dillendirdiğimiz olay. Her türlü desteği veririz. Bölücü hareketlerle ilgili zaten anayasada özel hüküm var. Onlar zaten dokunulmazlık kapsamında değil. Savcıların görev yapması gerekiyor. Ben şu soruyu sormuştum, 'PKK'lılar orada, milletvekilleri orada, medya orada iyi de hükümet nerede, devlet nerede.' Yasalar varsa eğer bu yasaların çalıştırılması lazım.''
 
 
-Çay ilçesi ile bazı beldeleri ziyaret-
Kılıçdaroğlu, Çay ilçesi ile bazı beldeleri de ziyaret etti, vatandaşlara seslendi.
Çay'daki konuşmasında geçen günlerde Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, ''TBMM yan gelip yatma yeri değildir, millet oy verdiyse 'sorunumu çöz' diye verdi. Meclisi toplantıya çağırdık, gelmediler. Onurlu bir politikacı hesap vermekten korkmaz. Niye gelmiyorsun Meclise? Ben soruyorum, siz de sorun. Biz Meclise gidip çalışıyoruz. Onlar Oslo'ya, biz parlamentoya'' dedi.
Bir zamanlar kendilerine ''Sivas'ın ötesine geçemezler'' dediklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Kim gidemiyor şimdi, roller değişti. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan gidemiyor. Ben Uludere'ye de gittim, Recep Tayyip Erdoğan gidemez'' görüşünü savundu.
Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki olaya değinerek, ''(Analar ağlamasın) demek kolay, siyasetçinin ağzında sakız oldu. Onun için diyoruz; 'yeni bir duruş sergilemenin zamanı geldi.' Daha dik, daha onurlu duracağız, bunun yolu ve adresi bellidir, o adres CHP'dir'' diye konuştu.
Partide kavgaya izin vermeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, önümüzdeki dönem için vatandaşlardan oy istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.