Kılıçdaroğlu'ndan Hasdal yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan Hasdal yorumu

Kılıçdaroğlu, Siyasette Başarı Stratejisi Çalışması'na katılmak üzere geldiği Van'da, Ferit Melen Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İktidar baskıya dönüştürülürse o zaman korku toplumu çıkar ortaya. Ama bakın söylüyorum, Hazirana az kaldı. Ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar, ne kadar şiddet uygularsa uygulasınlar, haziranda inşallah bunların maskelerini halkımızla beraber indireceğiz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Balyoz'' davasında tutuklu bulunan asker eşlerinin Anıtkabir ziyareti ile gazeteci Emin Çölaşan'ın siyasi partilere ''Balyoz'' davası duruşmasına destek vermeleri çağrısı yaptığını hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, şunları kaydetti:

''Demokrasilerde haksızlığa karşı eylemler olabilir. Yürüyüşler protestolar olabilir, bunları doğal karşılamamız gerekiyor. Hukuksuzluğun olduğu her yere zaten milletvekili arkadaşlarımız gidiyorlar, davaları izliyorlar. Diyarbakır'a da giden arkadaşlarımız var, Silivri'ye öteden beri giden arkadaşlarımız var. Diğer yerlerde eğer haksızlığa uğrayan vatandaşlarımız varsa, onların davaları da izleniyor. Sadece onlar değil, AKP'nin yaptığı yolsuzluk davaları da izleniyor. Oraya da milletvekillerimiz gidiyor, amacımız şu; Türkiye'de hukukun üstünlüğünü sağlayacağımız, her türlü çabayı CHP'den her yurttaşımız beklesin. Biz ister sağdan, ister soldan ister başka bir görüşe, her hangi bir partiye oy vermiş ama hukuksuzluğa uğramış, kim olursa olsun, onların adresi CHP'dir. Demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz, hukukun üstünlüğünü egemen kılacağız. Haksız tutuklamalara karşı çıkacağız. Bu konuda sesimizi yükselteceğiz.''

CHP'nin hukukun üstün olduğu, özgürlüklerin savunulduğu bir Türkiye'yi istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu amaçla siyaset yaptıklarını kaydetti.

Siyasetin ve iktidarın baskı aracı olmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''İktidar baskıya dönüştürülürse o zaman korku toplumu çıkar ortaya. Ama bakın söylüyorum, Hazirana az kaldı. Ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar, ne kadar şiddet uygularsa uygulasınlar, haziranda inşallah bunların maskelerini halkımızla beraber indireceğiz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Işık Koşaner'in Hasdal cezaevi ziyaretini nasıl değerlendirdiği sorusuna ''Ziyaret edebilir, bilemiyorum. Büyük bir ihtimalle gitmiştir. Oradakilerle görüşmüştür. Kendi silah arkadaşları. Görüşmeleri yapmışlar, ayrıntıları bilemiyorum'' yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :