Kılıçdaroğlu'ndan Köşke çağrı var...

Kılıçdaroğlu'ndan Köşke çağrı var...

Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Yargıtay ve Danıştay'da daire ve üye sayılarını artıran yasa tasarısını imzalarken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den bir kez daha düşünmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Yargıtay ve Danıştay'da daire ve üye sayılarını artıran yasa tasarısını imzalarken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den bir kez daha düşünmesini istedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığınca düzenlenen katılım töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, zaman zaman hükümetin demokrasiyi tehlikeye sokacak düzenlemeler yaptığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Gül'e seslenen Kılıçdaroğlu, "Dün gece Parlamentoda kabul edilen yasa, yargının yürütmenin emrine girmesini öngören bir yasadır. Eğer siz bu ülkede demokrasinin kökleşmesini istiyorsanız, özgürlüklerin gerçekten yeşermesini istiyorsanız, baskının gerçekten ortadan kalkmasını istiyorsanız, eğer bu ülkede sade bir yurttaş bile telefonlarının dinlendiğinden endişe duyuyorsa bu yasa bu endişelere sadece katkı verecektir. Bu endişeleri yok etmeyecektir. İmzalarken mutlaka bir kez daha düşünmesini Sayın Cumhurbaşkanı'ndan istiyoruz." diye konuştu.

Etiketler :