Kılıçdaroğlu'ndan Önder Sav'a cevap

Kılıçdaroğlu'ndan Önder Sav'a cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklama ile pazar ve pazartesi günleri yapılacak kurultaylar öncesinde yaşanan 'muhalif delegelerin ilk kurultaya katılmayacağı' tartışmasına değindi.

Bilindiği gibi muhalif kanattan Önder Sav dün yaptığı yazılı açıklamada "Delegelerin 26 şubat kurultayına katılmayıp 27 şubat kurultayına katılması kimseyi şaşırtmamalı" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Delegelerin özgür iradesine ipotek konulamaz. CHP delegeleri her iki kurultaya katılacaklar" dedi.

Kılıçdaroğlu delegelerin kurultaya katılmasını engelleyici herhangi bir davranışın kabul edilemeyeceğinin altını çizerken, delegelerin sorumlulukla hareket ederek kurultaya katılacaklarını ve her iki kurultayda da özgürce konuşacak ve tartışacaklarını belirtti.

Yazılı açıklamasının sonunda delegelerin en önemli görevinin CHP ve Türkiye'ye sahip çıkmak olduğunu belirten CHP lideri, açıklamasının sonunda şunları kaydetti: "Delegelerimizin böylesine önemli ve tarihi bir süreçte CHP’li olma sorumluluğuyla hareket edeceğine, pazar ve pazartesi günleri yapacağımız CHP kurultaylarında da, Kurultaylar sonrası coşkuyla, kararlılıkla başlatacağımız iktidar yürüyüşümüzde de el ele, omuz omuza olacağımıza yürekten inanıyorum."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.