Kılıçdaroğlu'nu çok kötü vurdu

Kılıçdaroğlu'nu çok kötü vurdu

Erdoğan-Kılıçdaroğlu polemiğine, Devlet Bahçeli de katıldı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan'ın ağzıyla eleştirdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, son günlerde artan terör olaylarına yönelik olarak yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında "İzmir'deki vahim ve ibretlik hadise bölücü terörün ülkemizin her tarafında ölüm tezgâhını kurduğunu ve korkuya kapılmaksızın varlığımıza musallat olduğunu göstermiştir. Maalesef Türk vatanı PKK kuşatması altına alınmış ve soluk alamaz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verdi.



"TERÖR ŞIMARDI VE SALDIRILARINI ARTIRDI"

Bölücü terör örgütü PKK'nın ardı ardına düzenlediği eylemlerin, ülkemizin en önemli sorunu haline geldiğini ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin yakın tarihinin en büyük risk ve tehlikesiyle yüz yüze olduğunu belirtti. MHP lideri Bahçeli açıklamasına şöyle devam etti; "İnsanlık kasapları en ufak acıma ve insaf duygusu göstermeksizin seri cinayetlerini sürdürmektedir. 'Analar ağlamasın, silahlar sussun, barışın dili hâkim olsun, tetikten eller çekilsin, kan dursun' dedikçe terör şımarmış ve saldırılarını her gün artırmıştır. Artık vatanımızın her köşesi terörün hain ve melun tecavüzlerine açık ve müsait hale gelmiştir. Özellikle İzmir'deki vahim ve ibretlik hadise bölücü terörün ülkemizin her tarafında ölüm tezgâhını kurduğunu ve korkuya kapılmaksızın varlığımıza musallat olduğunu göstermiştir. Maalesef Türk vatanı PKK kuşatması altına alınmış ve soluk alamaz hale getirilmiştir. İktidarın takip ettiği yanlış ve hezeyan dolu politikalar terör illetinin şımarmasında ve amaçlarına ulaşması hususunda ümit ve heyecan kaynağı olmuştur."

"CHP'NİN TEKLİFİ ÇÖZÜM MERKEZLİ OLMAYIP, TERÖRLE MÜCADELEYİ SULANDIRACAK NİTELİKTE"

Bölücü faaliyetlerin Ak Parti'yle dirildiğini ve cesaret kazandığını savunan Bahçeli, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Kobani ve Afrin'de, kontrolün PKK tarafından ele geçirildiğinin Dışişleri Bakanı tarafından itiraf edilmesinin de, hükümetin mağlubiyet ve acziyet psikolojisini peşinen kabul ettiğine kanıt olarak gösterdi. MHP lideri Türk milletinin olan biten her şeyin şuurunda ve farkında olduğunu ifade ederek; " Bu ortam karşısında Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa'nın 93 ncü ve Meclis İçtüzüğü'nün 7 nci maddesi kapsamında genel görüşme önergesi vererek TBMM'ni 14 Ağustos 2012 tarihinde toplantıya çağrılması konusunda harekete geçmiştir. Gerekçe olarak da, tırmanan terör ile Suriye ve Irak'la ilişkiler bağlamında ülkemizin karşı karşıya olduğu iç ve dış tehditler gösterilmiştir. Şüphesiz TBMM, millet iradesinin tecelli ettiği ve somutlaştığı mehabet dolu bir kurum olarak hiçbir şeyle kıyas kabul etmeyecek demokrasi eseridir. Türk milletinin temel ve hayati konularının Meclis çatısı altında konuşularak çözüme kavuşturulması bizim de savunduğumuz ve üzerinde kararlılıkla durduğumuz vazgeçilmez bir prensiptir. Ancak CHP'nin teklifi çözüm merkezli olmayıp, terörle mücadeleyi sulandıracak ve savsaklayacak niteliklerle maluldür" diye kaydetti.

"OSLO GÖRÜŞMELERİ BU DEFA DA CHP ELİYLE HAYATA GEÇİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Terörle mücadele görevinin hükümetin ve güvenlik güçlerinin yetkisi altında olduğunu savunan Bahçeli, TBMM'nin bu şartlar altında toplanıp herhangi bir konuyu görüşmesine gerek ve ihtiyaç bulunmadığını ifade etti. MHP lideri Bahçeli; "CHP'nin, bölücülüğün siyaset kontenjanı olan BDP'nin önerisine çivileme dalarak sahiplenmesi, PKK'nın Şemdinli'den açmaya çalıştığı hıyanet istikametini Meclis'e çevirmeye çalışması asla kabul edilemeyecektir. Kaldı ki anamuhalefet partisi tarafından Meclis'e sunulan genel görüşme önergesinin gerekçesinde; sorunların çözümü paralelinde daha önce yapılan önerilerin geçerliliğini koruduğu belirtilmektedir. Bu bile başlı başına CHP'nin sözde Kürt sorunu çerçevesinde seslendirdiği ipe sapa gelmez kabullerinin hala arkasında durduğunu ve Meclis'i PKK'ya muhatap yapmaya çalıştığını göstermektedir. Oslo görüşmeleri bu defa da CHP eliyle ve daha sinsice ve değişik bir yöntemle hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. CHP'nin BDP'yi de yanına alarak Meclis'te bulunması ve ikisinin barış masası kurulması gibi PKK tezlerini toplantı yeter sayısını bulmaları halinde konuşmaları kendi bilecekleri bir iştir" dedi.

"CHP'NİN HADDİNİ AŞAN BİR KONU"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin, CHP'nin, BDP'nin ve PKK'nın kurnazca taktik ve adımlarına itibar etmesinin ve Meclis'te genel görüşme yapılmasına sıcak bakmasının hiçbir şart altında düşünülemeyeceğini belirten Bahçeli şunları kaydetti; "TBMM'nde beş saat görüşme yapılacağına, bölücü teröre karşı beş saat daha fazla mücadele edilmesi daha faydalı ve hayırlı gelişmelere kapı aralayacaktır. Ayrıca CHP'nin bazı temsilcilerinin partimizi tariz ve tezyif edici çirkin benzetme ve üslupları asla benimseyeceğimiz ve hoş göreceğimiz bir durum da olmayacaktır. Şayet Meclis'teki görüşme çağrısını AKP yapmış olsaydı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin tıpış tıpış katılacağını dillendirenler evvela şunu bilmelidirler ki, kendilerinin düşünce ve eğilimleri PKK'nın davetine koşa koşa giden pespayelikle aynı çizgi ve noktadadır. BDP ve PKK'nın kılavuzluğuna gönül rızasıyla dahil olan ve sözde Kürt sorunu doğrultusunda AKP'yle kardeş hale gelen CHP'nin, MHP'ye söz söyleyebilmesi için kırk fırın ekmek yemesi bile kafi gelmeyecektir. Bununla birlikte CHP genel başkanının, dış politika ekseninde partimize millilik dersi vermeye yeltenmesi de boyunu ve haddini aşan bir konu olacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.