'Kılıçdaroğlu'nu o zaman anlatacağım'

'Kılıçdaroğlu'nu o zaman anlatacağım'

Başbakan Erdoğan, Antalya'da düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu için belgelerden bahsetti.

Başbakan Erdoğan Antalya mitinginde önceliği Türkiye'nin yeni dış politikasına verdi. Türkiye'nin balkanlar, ortadoğu ve kafkaslardaki gelişmelere bakışına değindi. Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın neresinde olursa olsun mazlum milletlerin sesi olduğunu olmaya devam edeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti hükümeti olarak Türkiye'yi 7.5 yılda çok farklı noktaya getirdiklerini geçmişte insanların kendi parasından kaçar hale geldiğini belirterek "Bugün paranın değerini düşür diyorlar. Kendi paramızın değerini neden düşürelim. Biz Rusya ile oturduk anlaştık Artık dolar üzerinden değil kendi pazarımız üzerinden alışveriş yapacağız. Bu Türkiye'nin kendine olan güvenidir." dedi.

Başbakan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin kendisine milletvekillerine hakaret ettiğini bununla yetinmediğini kendi ülküdaşlarına hakaret etmeye başladığını belirterek "Bizim bir katımızı ülküdaşlara ayırdığımızı söylüyor. Nerden de duymuş. Misafir ağırlamayı da bilmiyor. Ama kahverengini anlatırken kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Oyunuzu kahverengine verin diyor."

CHP'nin Meclis'te milletvekillerine oy kabinine girmediğini milletvekillerine güvenmedikleri çin oy kullanmasını istemediklerini belirterek " O dönemde partinin  başındaki kişinin de başka meşgaleleri olduğu için yeterince takip de yapamadı. Ama bugün kalkıp vatandaşa referanduma git hayır oyu kullan diyor. " dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin yargı yüzünden çok büyük zarar gördüğünü belirterek, İzmir'de rafineri kurulması Mersin Limanı özelleştirmesi ve Türkiye Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesinin yargı yüzünden geciktiğini ve milyar dolarlara ulaşan zararlar oluştuğuna dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, yargının artık birilerinin arka bahçesi olmayacağını referandumun sadece AK  Parti için önemli olmadığını herkesin buna sahip çıkması gerektiğini belirtirken partilerin Anayasa hazırlanma sırasındaki tavrını anlattı.

Başbakan Erdoğan, hükümet olarak halkı enflasyona ezdirmediklerini, gece gündüz çalıştıklarını anlatırken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemi hatırlattı. Başbakan Erdoğan, bugün referandum için konuştuğunu bu yüzden ayrıntıya girmek istemediğini ancak 2011'de  Kılıçdaroğlu ile ilgili belgeleri ortaya koyacağını söyledi.

Haber7.com

Etiketler :