Kılıçdaroğlu'nun ajanları GÖREVDE

Kılıçdaroğlu'nun ajanları GÖREVDE

CHP’de, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav’ın Ankara’daki seri toplantıları Genel Merkez’i harekete geçirdi...

Toplantılara PartiMeclisi’nden (PM) bazı isimlerin de katılması parti yönetiminin yakın takibine neden oldu. Kurultaydan sonra CHP’nin en yetkili karar organı olan PM,MYK önerilerini karara bağlıyor. PM’deki olası çatlak, Kılıçdaroğlu yönetiminin kararlarını etkileme niteliğine sahip.

İSİMLER NOT EDİLİYOR

Sav ve Baykal ekipleri,Ankara’daki toplantıları devam ettiriyor. Eski il başkanları vemilletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantılarda olağanüstü tüzük ve genel başkan seçimli kurultay çağrısı tartışılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Genel Merkez, toplantıya katılan isimleri takibe aldı.

SÜRPRİZ DESTEK VAR

Eski il başkanları ve eski milletvekillerinin yanı sıra mevcut il başkanlarından da toplantıya katılım talebi olduğu ancak Sav tarafından engellendiği belirtiliyor. Ancak kulislere sızan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu yönetiminingörevdenalmak istediği mevcut bazı il başkanlarının yanı sıra mevcut Parti Meclisi’nden (PM) de muhalif harekete sürpriz destek çıktı. Bazı PM üyelerinin de toplantılara katıldığı bilgisi, Genel Merkez ekibini harekete geçirdi.

'DEŞİFRE ÖNLEMİ ALDI'

Sav ve ekibinin toplantılarda PM’nin olağanüstü toplantıya çağrılması seçeneğini de masaya yatırdığı ancak isimlerin ‘deşifre’ olmaması için vazgeçildiği belirtiliyor. Genel Merkez’den ise PM’nin olağan takvim içinde toplanacağı bilgisi verildi.

‘ADAY’ SIKINTISI

Muhaliflerin toplantısında olağanüstü kurultay tartışmaları yaşanmasına rağmen henüz isim belirlenmiş değil. Temasları yakından takip eden Sav, Baykal ismine soğuk bakıyor. Ancak örgütten gelecek talep durumunda itiraz etmeyeceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun delege desteğini koruması nedeniyle henüz güçlü bir aday da ortaya çıkarılamadı. Kamuoyu araştırmalarını da dikkatle takip eden Baykal ve Sav kanadı ‘parti içi kavga’ görüntüsü de vermek istemiyor. Muhalefette öncelikle Kılıçdaroğlu’nun “durum değerlendirmesi yapması” bekleniyor. Bu süreçte muhalefette, parti yönetiminde bulunan “bazı isimlerin” de Kılıçdaroğlu’na “artık durum değerlendirmesi yapın” mesajı vermesi gerektiği görüşü de ortaya çıktı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.