Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi

CHP 34. Olağan Kurultayı ikinci gün çalışmalarına başladı

Kurultayın ikinci gününde, yeni tüzük gereği 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için seçim yapılacak.

Divan Başkanlığı, adaylık başvurularının saat 10.30'a kadar yapılacağını bildirdi. Öte yandan adaylar, salon içinde ve dışında tanıtıcı broşürler dağıtıyor. CHP'de 1282 kurultay delegesi bulunuyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde beklentiler var. Sürpriz isimler de var.. Kılıçdaroğlu 60 kişilik PM için 90 kişiyi listesine aldı.

SAĞLAR VE AYAYDIN LİSTE DIŞI

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesideki isimlerde Fikri Sağlar'ın olması bekleniyordu ancak Sağlar liste dışı kaldı. Aydın Ayaydın da liste dışı kalan isimlerden.

LİSTEDE İŞ ADAMI DA VAR

Kılıçdaroğlu listesinde temiz iş adamlarının olacağını söylemişti. İşadamı Cemal Canpolat, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük’ün eşi İstanbul Milletvekili Sedef Küçük de anahtar listede yer aldı.

İKİNCİ ADAM BELLİ OLDU

Genel Başkan'ın listesine giren Adnan Keskin’e, CHP’de fiilen ”ikinci adamlık”olan örgütten sorumlu genel başkan yardımcılığı görevi verileceği konuşuluyor.

İKİ ASKER KÖKENLİ PARTİLİ

Lİstede iki sürpriz asker kökenli partili de yer aldı. Eski Sakarya CHP İl Başkanı emekli albay Cem Hatunoğlu ile YAŞ kararlarına tepki olarak görevinden istifa eden tuğgeneral Ali Er yer aldı.

BİLİM KURULU LİSTESİ

60 kişilik Parti Meclisi’nin 8 kişisini Bilim Platformu oluşturuyor. Kılıçdaroğlu, Bilim Platformu için anahtar listesini daha kısa tutacak. 8 kişilik platform için 12 kişilik bir liste bekleniyor. Bilim Platformu anahtar listesinde yer alan en dikkat çekici isim ise Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu. Bilim platformu anahtar listesinde yer alan diğer isimler ise şöyle: Sencer Ayata, Nur Serter, Burhan Şenatalar, Gürbüz Evren, Kültür Bakanlığı eski Müsteşarı Halit Toraman.

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki isimler

Adnan Keskin

Haluk Koç

Hurşit Güneş

Gürsel Tekin

Veli Ağbaba

Gülsüm Bilgehan Toker

Gürbüz Çapan

Şafak Pavey

Zuhal Samlı

Cemal Canpolat ( İş adamı)

Sedef Küçük

Emekli Tuğgeneral Ali Er

Emekli Albay Cem Hatunoğlu

Metin Feyzioğlu

Güneydoğu gazisi Koray Gürbüz

Engin Altay

Özgür Özel

Ali Rıza Öztürk

Bülent Tezcan

Kadir Gökmen Öğüt

Çetin Soysal

Yaşar Seyman

Umut Oran

Birgül Ayman Güler

Gülseren Onanç

Ayman Güler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.