Kılıçdaroğlu'nun hedefindeki siyasetçi

Kılıçdaroğlu'nun hedefindeki siyasetçi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ucube heykel' tartışmalarına değinerek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın istifa etmesi gerektiğini savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ucube heykel' tartışmalarına değinerek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın istifa etmesi gerektiğini savundu. Kılıçdaroğlu, "Eğer bir kişi oy kazandırmak için vitrine alınıyor ve kendisine artık vitrinde olmaması gerektiği dolaylı yoldan aktarılıyorsa bu partinin ikinci adamı da bunun arkasında duruyorsa artık onun o koltukta oturmaması gerekiyor. Olay açıktır, nettir. Kültür bakanı gözden çıkarılmıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da partisinin Bayrampaşa ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada bir gazetecinin "8 yıl önce yolsuzluk yaptı yargılansın dediğiniz kişi Nebil İlseven şuan il başkanı, geçmişte yolsuzluk yaptı yargılansın dediğiniz kişiyi il başkanı yaptınız bir çelişki değil mi?" şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, "Hakkında herhangi bir şey olmadığına dair savcılık kararı çıktı. Savcılık kişileri yargılar aklanırsa bir sorun yoktur." diye karşılık verdi.

Yolsuzluk yaptığına dair nasıl bir karar aldınız? Yönündeki soruya Kemal Kılıçdaroğlu, "Meclis yolsuzlukları araştırma komisyonu kurulmuştu. Orada pek çok bilgi dökümün vardı. Bu karar verildi. Herkesin yargılanmasını istedik. Bir kişi hakkında iddia varsa iddianın soruşturulması gerekiyor. İddiaların üzerine gidildi arkadaşımız hakkında herhangi bir şaibenin olmadığı ortaya çıktı. Biz bunla gurur duyarız. Keşke kayseriyle ilgili bizim gösterdiğimiz duyarlılığı AKP Hükümeti de gösterseydi. Kim yolsuzluk yapıyorsa şaibeliyle hakkında iddia varsa soruşturulsun." şeklinde konuştu.

Ertuğrul Günay'la ilgili ise Kılıçdaroğlu şu yorumu yaptı: "Ertuğrul Günay AKP vitrinine konulan bir kişidir. Geçmişteki sosyal demokrat kimlikle sosyal demokratların oylarını almak için konulmuş bir kişidir. Eğer bir kişi oy kazandırmak için vitrine alınıyor ve kendisine artık vitrinde olmaması gerektiği dolaylı yoldan aktarılıyorsa bu partinin ikinci adamı da bunun arkasında duruyorsa artık onun o koltukta oturmaması gerekiyor. Olay açıktır, nettir. Kültür Bakanı gözden çıkarılmıştır. Kültür Bakanı eğer kültürlü birisiyle Başbakanın da Bülent Arınç'ın da ne dediğini çok iyi biliyoruz."

Serbest bırakılan Hizbullah örgütünün üyeleri kayıplara karıştı bu konuda neler söyleyeceksiniz? Diye sorduğu soruya Kılıçdaroğlu, "Hizbullah olayında toplum rahatsız bu konuda izlenen politika onun çıkardığı yasa bu sonucu ortaya çıkarmış, yargıyı suçluyorlardı şimdi serbest bırakıldılar. Sizin istihbarat örgütünüz güvenlik güçleriniz yok mu? bu insanlar imza vermeye gelmediler onları siz izlemediniz mi onlar yurt dışına kaçtıysa bu olayın sorumlusu adalet ve kalkınma partisidir. Hiç kimse yargı görevini yerine getirmedi diye bir şey ortaya çıkarmasın. Ortaya çıkan tablo nettir. Sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'dir." diye konuştu.

TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK İSTİYORUZ

Kılıçdaroğlu, MHP ile koalisyon yapacakları yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Tek başımıza iktidar olmak istiyoruz. Bunun için sokak sokak yapılanıyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar CHP'nin tek başına iktidar olmasını zorunlu kıldı. Türkiye'de ekonomi bozuk, işsizlik oranı yüksek, sanayide beklenen atılım yok. Türkiye'de yeniden ulusal kurtuluş hareketini başlatmamız gerekiyor. O nedenle CHP'nin tek başına iktidar olması gerekiyor. Yeni CHP'yi denemesi ve CHP'nin Türkiye neler kazandırdığını görmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Sarıyer Belediyesi'nde yapılan yolsuzluk iddialarında CHP'li birinin de olduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu şöyle karşılık verdi: "Yolsuzluğu kim yaparsa yapsın herkesin yakasına yapışılması lazım, hiçbir zaman yolsuzluk yapanları savunmadım. Uğur Mumcu'nun katili katildi. katilin sağcısı solcusu olmaz kim yapıyorsa yakasına yapışılsın. Bu konuda kararlıyız."

CİHAN

Etiketler :