Kılıçdaroğlu'nun kurultay çalımı

Kılıçdaroğlu'nun kurultay çalımı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 362 imzayı bekletti, kurultay için çağrıyı kendi yetkisini kullanarak yaptı

Bu durumda kurultayın gündemi Genel Merkez tarafından belirlenecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Şubat'ta gerçekleştirilecek kurultay için çağrıyı, kendi yetkisini kullanarak yaptığını söyledi. Böylece muhaliflerin Genel Merkez'e ilettikleri 362 imzaya ilişkin henüz birişlemin yapılmadığı da ortaya çıktı.
SORUYU YANITLAYINCA ORTAYA ÇIKTI

Kurultay'ın muhaliflerin talebi üzerine değil, Genel Başkan'ın çağrısıyla toplanacak olması, "Kılıçdaroğlu'nun kurultay çalımı" olarak yorumlandı. Sürpriz gelişme
CHP liderine sorulan, "26 Şubat çağrısı muhaliflerden gelen talep mi, kendi belirlediğiniz gündem mi?" sorusuna verdiği, "Kendi gündemimiz. Genel Başkan olarak tüzük bana kurultayı özel gündemle olağanüstü çağırma yetkisi veriyor. Ben de yetkimi kullandım" yanıtıyla ortaya çıktı.
Hava temizlemede hepa sistemli süper cihaz

Kılıçdaroğlu, "Muhaliflerden gelen 10 maddeye ilişkin karar değil mi?" sorusuna da, "Değil" yanıtını verdi.
CHP lideri, "O talebe ilişkin ne yapılacak?" sorusuna ise, "Onu da yapacağız. O 10 maddenin tamamı, bizim tüzük talebimizde yer alıyor" karşılığını verdi.
GÜNDEMİ O BELİRLEYECEK

Muhaliflerin 362 imzasına ilişkin Genel
Merkez henüz bir işlem yapmazken, daha önce Temmuz ayında yapılacağı duyurulan Tüzük Kurultayı Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile erkene çekildi. Kılıçdaroğlu'nun duyurduğu 26 Şubat'ta toplanacak kurultayda muhaliflerin değil, Kılıçdaroğlu'nun belirleyeceği gündemle toplanacak.
KRİTİK GÜNLER


CHP yönetiminin bu hafta açıklaması beklenilen "Kurultay gündemi"ne muhaliflerin "Biz, kendi gündemimizle toplantı yapılmasını istiyoruz" diyerek, tepki göstermesi halinde, muhaliflerin talepleri 26 Şubat tarihinden 15 gün önce, yani 12 Şubat'a kadar karşılanacak ve ikinci bir Kurultay çağrısı yapılacak.
İKİ ÇAĞRILI TEK KURULTAY

Böylece 26 Şubat'ta iki çağrılı tek kurultay gerçekleştirilmesi gündemde olacak. Tüzüğün tamamına ilişkin görüşmeler yapılacak. Genel
merkezin tüzük talebi görüşülecek, ancak muhalif kanadın talepleri hukuki olarak gerçekleşeceğinden, itiraz etme imkanları olmayacak. CHP yönetimi, "Hazırlanacak kurultay gündemi, imza veren arkadaşlarımızı da memnun edecektir. Onların da talepleri karşılanacak. Bu noktada bizim yaptığımız çağrı olumlu karşılanacaktır" değerlendirmesi yapıyor.

Muhaliflerin 362 imzasından yaklaşık 40 kadarının yine noter kanalıyla geri çekildiği bildirildi. Kurultayda oy çokluğu ile tüzük değişikliği yapıldığından muhaliflerin karşısında 850 kişilik bir blok bulunacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.