Kılıç'tan Yeni Açıklamalar

Kılıç'tan Yeni Açıklamalar

Anayasa değişikliğinde şekil tartışmalarına ilişkin olarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 'Nasıl inceleyeceğimizi gelen metne göre kararlaştıracağız'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili, ''Söyleyeceklerimizi söyledik. Bundan sonrası siyasilerimizin takdiridir'' dedi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin 48. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Rixos Otel'de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin bugünkü konuşmasına ilişkin soruları üzerine Kılıç, konuşmasını herkesin son derece olumlu karşıladığını ve memnuniyetlerini ilettiklerini söyledi.

Anayasa değişikliğine ilişkin sorulara ise Kılıç, ''Söyleyeceklerimizi söyledik. Bundan sonrası siyasilerimizin takdiridir. İster değerlendirirler, ister değerlendirmezler. Takdir onlarındır ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz'' karşılığını verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, konumları itibariyle Anayasa değişikliği taslağının önlerine gelme ihtimali olması dolayısıyla bu konu hakkında bir şey söylememe, açıklama yapmama konusunda çok hassas olduğunu dile getirdi.

Bir gazetecinin, ''Hükümet üyeleriyle konuya ilişkin görüşme yapıp yapmadığını'' sorması üzerine Kılıç, konumlarının getirdiği hassasiyet gereği böyle bir özel görüşme yapmalarının veya fikir beyan etmelerinin mümkün olamayacağını kaydetti.

Anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi ihtimaline ilişkin bir soru üzerine ise Haşim Kılıç, konu mahkemeye intikal etmeden bir şey söyleyemeyeceklerini ve konuya ilişkin değerlendirmeleri Meclis'ten çıkacak metnin tayin edeceğini söyledi.

Bir gazetecinin, taslak aşaması sırasında uyarıları olduğunu anımsatarak, ''Dikkate alınmadığınızı düşündünüz mü?'' sorusuna karşılık Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, ''Uzlaşma kötü diyen bir insan olur mu? Anayasanın özü bu zaten'' dedi.

Etiketler :