Kılınç: Olayda kullanılan araç benim

Kılınç: Olayda kullanılan araç benim

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesinin ardından meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili yeni iddialar ortaya çıktı.

Saldırıda kullanılan araç, teröristler tarafından kaçırıldığı öne sürülen MHP'li Payas Belediyesi Meclis Üyesi Bestami Kılınç'a ait çıkmıştı. Jandarmanın hazırladığı raporda ise Bestami Kılınç'ın kaçırılmadan kısa süre önce 3 sivil kıyafetli jandarma istihbarat görevlisi ile buluşması olayla ilgili derin bağlantıları gündeme getirdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kılınç, "Hiç tasvip etmediğimiz şiddetle karşı çıktığımız terörolaylarının bir bölümü bölgemizde yaşanmış ve 4 polisimiz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerim. Dörtyol'da bu elim olayın ardından yaşananlar bizleri üzmüştür. Devamında şahsım ve partimi hedef alarak yayınlanan haberler kasıtlı ve gerçek dışıdır. Olayda kullanılan araç benimdir. Gasp edilerek gerçekleşmiştir. Dörtyol Emniyet Müdürlüğü'ne yazılı, valimize, kaymakamımıza ve garnizon komutanımıza sözlü şekilde olayla ilgili beyanda bulundum. Güvenlik güçleri ile ilgili anlatılan yanıltıcı haberler gerçek dışıdır. Payas Belediyesi'nde 3 dönemdir Belediye Meclis Üyeliği yapmaktayım. Her yaz döneminde yaylaya çıkarız. Bu münasebetle burada bulunan güvenlik güçleriyle hem yayla sakini olmamız, hem de belediyedeki görevimizden dolayı birbirimizi tanırız. Payas Belediyesi çalışmalarıyla örnek olan belediyedir. Asayiş konusunda da gayet iyi konumdadır. Bazı gazetelerde yayınlanan şahsım ve güvenlik güçlerine yönelik haberler gerçek dışı ve asılsızdır. Sonuç olarak olaylara nasıl başlayıp nasıl sonuçlandığı hakkında Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadem mevcuttur. Bu açıklamam dışında hiçbir haber ve yayın benimle alakalı değildir."

Etiketler :