Kilis'te Enkaz Altında Hiçbir Vatandaşımız Yok

Kilis'te Enkaz Altında Hiçbir Vatandaşımız Yok

"Kilis genelinde 13 vefatımız, 244 yaralımız var"- "Kilis genelinde enkaz altında hiçbir vatandaşımız bulunmamakta"

KİLİS (AA) - Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Kilis'te 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 244 kişinin de yaralandığını söyledi.

Bakan Muş, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Kilis'te incelemelerde bulundu.

Kurulan çadırları, 1. Hudut Alayını ve hastanedeki yaralıları ziyaret eden Muş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis'in diğer illere göre depremden daha az etkilendiğini belirtti.

Civar illerden Kilis'teki hastanelere yaralı geldiğini ifade eden Muş, şunları kaydetti:

"Kilis genelinde 13 vefatımız, 244 yaralımız var. 80 yaralının hastanelerde tedavisi sürüyor, geri kalanlar taburcu edildi. Musabeyli ilçesinde 6 kişi vefat etti, 12 kişi yaralandı. Merkezde 1 binamız yıkıldı. Kilis genelinde enkaz altında hiçbir vatandaşımız bulunmamakta. Valilik ve buradaki ilgili birimlerimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Riskli binaların tespiti yapılıyor, bir taraftan da hızlı bir şekilde yıkımı devam ediyor. Belediyemiz, AFAD ve Valiliğimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli imkanlar oluşturdu. Çadırlar, spor salonları var. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli çalışmalar yürütülüyor."

Vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştıklarını dile getiren Muş, hükümetin ve devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini vurguladı.

Deprem bölgesindeki işlerin koordinasyon içinde yürütülmesi gerektiğine işaret eden Muş, "İnşallah bu afeti de millet olarak sarıp sarmalayacağız ve üzerinden geleceğiz. Yetkililerin yönlendirmesine bütün vatandaşlarımızın dikkat etmesi önemli." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.