Kilitli Başkan

Kilitli Başkan

Şişli'de Sarıgül-İnönü savaşı durulmuyor. Darbe ile görevden alınmaya çalışılan seçilmiş başkan Hayri İnönü, görev yaptığı binada tek başına bırakılırken, aldığı tehditler nedeniyle kapısına kilit koydurup şifresini sadece iki kişiye söylediği ortaya çıkt

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile ilçenin eski belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Koordinatör Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül ve 29 meclis üyesi arasında yaşananlar genel merkezinde son bir aydır sık sık gündemine geldi. Başkan İnönü'nün seçimlerin üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen baskılar nedeniyle başkanlık görevini yapamaması üzerine güvenlik nedeniyle kapısına sadece üç kişinin bildiği şifreli kilit taktırdığı ortaya çıktı. İnönü'ye darbe yapmaya çalışan eski başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir önderliğinde son olarak Hayri İnönü, Esentepe'deki eski başkanlık binasında tek başına bırakılırken belediye birimlerinin tamamı Okmeydanı'ndaki yeni binaya taşınmıştı. Şişli darbesine CHP'de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil hiç kimse ses çıkarmazkenTAKVİM'in, yaşananları gündeme getirmesi üzerine Parti Meclisi üyesi İhsan Özkes devreye girse de sorunu çözemedi. 

MYK'DAN DESTEK VAR 

Şişli'de eski binada adeta hapis edilen seçilmiş başkan Hayri İnönü'nün ise bazı kişiler tarafından tehdit edilmesi üzerine güvenlik amaçlı olarak kapısına şifreli kilit taktırdığı öğrenildi. Sadece üç kişinin bildiği şifrenin, olası saldırıların önüne geçmek için kullanıldığı belirtildi. Belediye içinde yalnızlaştırılan ve yeni binayı girmesi yasaklanan Hayri İnönü'nün yaşadıklarından sonra makamına eskisi kadar sık gelmediği ve meclis üyelerinin baskıcı tutumları nedeniyle belediye aktivitelerine de alınmadığı öğrenildi. CHP içinde İnönü'ye yapılan darbe girişiminin TAKVİM tarafından gündeme getirilmesi sonrası Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Şişli krizinin de gündeme getirileceği belirtildi. İlk başlarda parti içinde de yalnız bırakılan İnönü'ye MYK'da Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Ercan Karakaş ile Genel Sekreter Gürsel Tekin'in arka çıkacağı da parti içinde konuşuldu. 

İNÖNÜ SOYADINA SAYGIMIZ VAR AMA!

Şişli'de yaşanan krizle ilgili TAKVİM'e konuşan bir belediye meclis üyesi Hayri İnönü'yü suçlayarak şu açıklamaları yaptı: "Kişilerin adları, soyadları değil CHP'nin iktidarı önemli. Bizim İnönü soyadına her zaman saygımız var. Ancak CHP'nin ilçede ve tüm ülkede başarılı olmasını istiyoruz. Başkanlık makamı yan gelip yatma yeri değil. Seçimlerin üzerinden 8 ay geçti. İnönü'yü toplasan 8 defa sokağa çıkmadı. Böyle bir yönetim anlayışıyla parti zarar görür. Önümüzde genel seçimler var. Biz bu yönetim tarzıyla nasıl halka gidip oy isteyeceğiz. Bu kapı yıllardır halka açıldı. Şimdi ise kilitli duruyor. Bazı PM ve MYK üyeleri İnönü'yü Mustafa Sarıgül'e olan husumetlerinden dolayı dolduruyor. Bu entrikalara gerek yok. Erkek gibi çıkıp ortaya, 'Biz Sarıgül'ü istemiyoruz' desinler." 

Erhan ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.