Kim bu MOSSAD ajanları?

Kim bu MOSSAD ajanları?

İsrail ajanı gazeteciler iddiası gündemdeki yerini koruyor.

Yahya Gür'ün haberi
 
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın İsrail tarafından sorgulandıkları sırada ‘Bir hafta sonra gündemin değişeceği ve Türkiye’de İsrail ajanı gazeteciler bulunduğu' iddiaları CNNTürk ve Star Tv’de gündeme geldi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın düzenlediği basın toplantılarında ve Taraf gazetesine yaptığı açıklamada Mavi Marmara'ya İsrail tarafından düzenlenen saldırıdan sonra gözaltına alınmaları ve sorgulanmalarıyla ilgili  “MOSSAD tarafından 3 gün sorgulandıktan sonra aynı uslubü Türk gazetecilerde gördüğü ve “Hiç kimse MOSSAD’la ortak çalışıp, sonra da millete “Gazze için yüreğim yanıyor” diye yalan söylemesin şeklindeki açıklamaları Doğan medyasında gündem oluşturdu.

Bülent Yıldırım Türkiye’de İsrail adına çalışan gazeteciler bulunduğunu bunu da İsrail’li ajanların kendisine söylediğini bununla ilgili gerekirse açıklama yapacağına ilişkin ifadelerle ilgili CNNTürk’te 360 derece programını sunan Şirin Payzın ekranlara getirdi. Şirin Payzın, Bülent Yıldırım’ın o sözlerini ekrana getirirken İsrail’in Mavi Marmara’ya düzenlediği baskını da ekrana yansıttı.

CNNTürk Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz’ın Bülent Yıldırım’a cevabını da ekrana getirerek “ Palavranın böylesine de daha önce pek rastlamadığımı söylemek zorundayım. Kusura bakmasın hangi ajan kendi gizli servisi adına çalışan gizli isimleri sorgulayıp sağ bırakacağı birisine söyler Ayrıca bir gizli ajan gizli listeyi birisine rahatlıkla söylüyorsa o listeden kuşkulanmak gerekir” cevabına vurgu yaptı. İHH Başkanı’nın listeyi hemen açıklamaya çağırdı.

İHH Başkanı Yıldırım’ın iddiasının son derece ciddi bir suçlamada bulunduğunu söyleyen Şirin Payzın, İnsan haklarının en temel meselesi olan düşünce özgürlüğüne bir ithamla cevap verdiğini ve bütün Türk basınını da itham ettiğini herkesi bu ithamı ile de aynı kapsam içine soktuğunu söyledi.

Konuyla ilgili Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ile kurulan telefon bağlantısında ise Oktay Ekşi, Mehmet Yılmaz’ın verdiği cevabın yerinde olduğunu dile getirirken Bülent Yıldırım’ın ismini ‘Yıldırım adlı zat’ olarak kullandı. Oktay Ekşi “ Bu zat eğer gösterdikleri gibi iyilikten dürüstlükten sözedecekse önce dürüstçe ağzındaki laf ne ise onu adam gibi açıklaması lazım. Karnından konuşmaya hiç ihtiyacı yok. Elinde isim varsa onu açıklar, onu hangi MOSSAD ajanı söyledi ise ismini biliyorsa açıklar. Türkiye’de medyayı veya kamuoyunu MOSSAD’ın yardımı ile yönlendiren birileri varsa o alçakları hep birlikte tanıyalım. Eğer yoksa bunu söyleyenin alçak olduğu sonucuna varırız” dedi.

Uğur Dündar ise Star Ana Haber’de İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın ‘MOSSAD ajanı gazeteciler ‘ e yönelik sözlerini gündeme getirirken ekrana “Hemen açıkla yazısını koydu.

İşte CNNTürk ve Star Anahaber’de MOSSAD ajanı gazetecilerle ilgili yer alan haberler:

 

Haber7.com

Etiketler :