KİM marketleri 600 kişi işe alacak

KİM marketleri 600 kişi işe alacak

KİM Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, bu yılsonuna kadar 25 mağaza açarak 600 kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Akçay, KİM Marketlerin 2011 yılı hedeflerini açıkladı. İstanbul dışındaki mağaza yatırımlarına hız verdiklerini söyleyen Akçay, Kocaeli’nde 54’üncü mağazalarını açtıklarını açıkladı.

2011 yılında Trakya, Bursa, Sakarya ve Yalova yatırımlarıyla Marmara Bölgesi yapılanmasını tamamlamayı planladıklarını bildiren Akçay, "Firma olarak 2011 yılında yatırım ve mağazalaşma çalışmalarına hız vereceğiz.

Doğru ve kararlı adımlarla Türkiye genelinde şubeleşmek istiyoruz. Yarımca şubesi ile Kocaeli’nde 6’ncı mağazaya ulaştık" dedi.

Perakende sektöründe yaşanan yoğun rekabete rağmen KİM Marketleri olarak 2011 yılını yatırım ve şubeleşme yılı olarak gördüklerini dile getiren Akçay, "Yıl sonuna kadar 80 mağazaya ulaşmak için gerekli hazırlıklara başladık.

Yatırım ve birliği imkanı gördüğümüz tüm illeri yakından takip ediyoruz. İstanbul pazarında elde ettiğimiz başarıyı Anadolu’nun pek çok ilinde de sürdürmek istiyoruz.

2012 yılında Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya başta olmak üzere Türkiye genelinde mağazalar açacağız. Şu an kapsamlı bir pazar araştırması içindeyiz" dedi.

600 KİŞİ ALACAĞIZ

Halihazırda bin 550 kişiye iş imkanı sağladıklarını anlatan Hamit Akçay, perakende sektörünün desteklenerek işsizlik sorununda önemli mesafeler alınabileceğini savundu.

KİM mağazalarının her birinde ortalama 25 kişi istihdam edildiğini söyleyen Akçay, "Yılsonuna kadar toplam personel sayımız 2 bin kişiyi aşacak. Yılsonuna kadar 25 yeni mağaza daha açarak 600 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz.

Özellikle Anadolu yatırımlarımızın başlamasıyla bu sayının katlanarak artmasını bekliyoruz. 2010 yılıyla birlikte krizin tüm olumsuz etkilerini geride bıraktık.

Ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler bizi yeni yatırımlar yapma noktasında cesaretlendiriyor" şeklinde konuştu.

Yerli perakende sektöründe özgün ve yenilikçi çözümlerle sürekli gelişen bir kurum olduklarını anlatan Akçay, "Kocaeli’nde hedefimiz 10 mağazaya ulaşmak.

Yarımca mağazası 600 metrekare satış alanında, 20 personel ve 3 kasa ile hizmet verecek. Açılışa özel indirimler, kampanyalar ve hediyelerle açılan mağaza, şarküteri bölümüyle dikkat çekecek.

Taze sebze-meyve reyonundan, kozmetiğe, ev eşyalarından tüm gıda ürünlerine ve elektroniğe kadar bir çok ürün grubu ile aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir hizmet sunacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :