Kimler milletvekili OLABİLECEK?

Kimler milletvekili OLABİLECEK?

MHP’den aday adayı olmayı düşünen il, ilçe ve belde teşkilatları yöneticileri bu görevlerinden en geç 31 Aralık 2010 tarihine kadar ayrılacak. İşte partiden yapılan açıklama:

En az iki dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP'liler ise milletvekilliği için aday adayı olabilecek.

MHP’den yapılan yazılı açıklamada, Merkez Yönetim Kurulu’nun 10 Aralık 2010 günü yapılan toplantısında 2011 yılında yapılacak 24. Dönem TBMM seçimleri hazırlıkları ve yürütülen çalışmaların gözden geçirildiği ifade edildi.

Bu çerçevede Mart 2010’da başlaması beklenen seçim takvimi kapsamında yürütülecek propaganda faaliyetleri ve Seçim Beyannamesi çalışmaları üzerinde durulduğu bildirilen açıklamada, bunun yanı sıra seçimlerde MHP’den aday adayı olma hakkını kullanmayı düşünen il, ilçe ve belde teşkilatları yöneticileri ile Belediye Başkanları’na ilişkin uygulanacak esas ve usullerin ele alınarak karara bağlandığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda seçim sürecinin en saglikli ve etkili biçimde yürütülmesi amacıyla aday adayı olmayı düşünen il, ilçe ve belde teşkilatları yöneticilerinin bu görevlerinden en geç 31 Aralık 2010 tarihine kadar ayrılmaları kararlaştırılmıştır.

Aday adayı olmak isteyen Belediye Başkanlarıyla ilgili olarak, 25 Mart 2009 mahalli idare seçimlerinin üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olması göz önünde bulundurularak, en az iki dönem Belediye Başkanlığı yapmış olanların milletvekili seçimlerinde aday adayı olmalarının uygun olacağı sonucuna varılmıştır.

Belediye Başkanları’nın görevlerinden ayrılmaları konusunda ilgili mevzuat hükümleri geçerli olacaktır.”

Etiketler :