Kimlik No. krizine ara formül

Kimlik No. krizine ara formül

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) oy kullanırken üzerinde vatandaşlık numarası bulunan geçerli resmi kimlik bulundurma zorunluluğu nedeniyle yaşanan krize ara formül buldu. "Nüfus idarelerinden alınacak nüfus kayıt örneği" ile üzerinde vatandaşlık numarası bulunm

YSK Başkanı Muammer Aydın, dün siyasi parti temsilcileriyle görüştü.
Ardından da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. YSK akşam ise sorunu ele aldı. Talepleri ve önerileri değerlendiren Kurul, üzerinde T.C kimlik numarası bulunmayan resmi kimlik belgesinin yanısıra, üzerinde bu numara bulunan nüfus kayıt örneğinin birlikte sandık kuruluna ibraz etmesi önerisini makul karşıladı ve bu şekilde oy kullanılabileceğine karar verdi.
Kurul'un açıklamasında nüfus cüzdanı verme işlemlerinin uzun zaman aldığı ve bazı vatandaşların ol kullanamayacaklarının anlaşıldığı belirtilerek şöyle denildi: "Konuyu yeniden değerlendiren YSK, nüfus idarelerinden alınacak, seçmen vatandaşın T.C kimlik numarasını da taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneğinin aslını sandık kurulu başkanlarına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan nüfus hüviyet cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilmiş resimli ve soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı ve sürücü belgesi gibi belgelerle birlikte ibraz etmesi halinde oylarını kullanabilmelerini öngörmüştür." YSK Başkanı Muammer Aydın, nüfus kayıt örneğinin mutlaka nüfus idaresinden alınması gerektiğini, muhtarlık ve belediyelerden alınan belgelerin geçerli olmadığını söyledi.

Yayın tarihi: 19 Mart 2009, Perşembe
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2009/03/19//haber,E6B0710DBEE0480C99DE7CC1C1D5F133.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :