Kırgız-Türk İş Forumu başladı

Kırgız-Türk İş Forumu başladı

Erdoğan'ın Bişkek ziyareti öncesi Kırgız-Türk İş Forumu başladı.

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bişkek'e yapacağı ziyareti çerçevesinde organize edilen Türkiye- Kırgızistan İş Forumu'nun ön oturumu başladı. Hayat Oteli'inde düzenlenen iş forumuna Türkiye tarafından; T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Kırgızistan tarafından ise Ekonomi Düzenleme Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Odası, İşadamları Birliği ile Genç İşadamları Derneği tesmilcileri katıldı.

Kırgızistan Ekonomi Düzenleme Bakan Yardımcısı Sancar Mukanbetov'un açılış konuşmasını yaptığı forumda, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin arttırılması ve Türk yatırımcıların Kırgızistan'a yatırım olanakları anlatıldı. "Hükümetler arası yeni girişimler, ticareti arttırma yönleri ve yatırım olanakları" konulu ilk oturumda konuşma yapan Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Behzat Erten Kırgızistan ile olan ticari hacim ile yatırım alanında yapılan gelişmeleri kaydetti.

Kırgızistan Ekonomi Düzenleme Bakanlığı'nın Yatırım Politikasını Yönlendirme Başkanı Kubat Murzayev, Kırgızistan'da yatırım şartları konulu bilgileri iletti. Bunun dışında Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) yatırım alnında Türkiye ile ortaklığın yanı sıra Türk işadamlarının bölge yatırımlarındaki ekonomiye katkısı ile hukuki açıdan hakların korunması hakkında bilgiler kaydedildi.

Forumun ikinci gününde Dış Ticaret'ten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Mehmet İlker Aycı, TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Nur Meral ve TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu birer konuşma yapacak.

Başbakan Erdoğan Kırgız meslektaşı Almazbek Atambayev ile birlikte iş forumun yarınki oturumuna katılarak ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :