Kırgız ve Özbekler BİRBİRİNE GİRDİ

Kırgız ve Özbekler BİRBİRİNE GİRDİ

Önceki gün başlayan gerginlik bugün 45 kişinin ölümüne neden oldu

Kırgızistan'ın güneyinde Kırgızlar ile Özbekler arasında çıkan ve hala devam eden çatışmalarda 45 kişinin öldüğü 632 kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'nın Basın Sözcüsü Elena Bayalinova, yaptığı açıklamada, yerel saatle 23.20 itibariyle 45 kişinin öldüğünü, 632 kişinin yaralandığını belirtti.

Bayalinova, yaralıların büyük çoğunluğunun durumunun çok ağır olduğunu ve bir çoğunun silahla yaralandığını ifade etti. Bayalinova, Bişkek'ten bugün 27 doktorun bölgeye gönderildiğini hatırlattı.

Oş eyaletinde ambulansların ve sağlık ekiplerin taşlı sopalı saldırıya uğradığını anımsatan Bayalinova, karanlığın çökmesiyle sağlık ekiplerinin imdat çağrılarına can güvenliği nedeniyle çıkmama kararı aldığını kaydetti.
Bayalinova, Nisan ayında Türkiye'den gelen tıbbı yardımın bir kısmını bugün Oş'taki hastanelere verilmek üzere gönderildiğini anımsattı.

Kırgızistan'ın Oş eyaletinde çıkan çatışmayı kontrol etmek için geçici hükümet bugün, bölgede olağanüstü hal ilan etmiş, 18.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı başlatılmışt

Etiketler :