Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Nevşehir'de köy okullarında yüz yüze eğitime başlandı

Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Nevşehir'de köy okullarında yüz yüze eğitime başlandı

Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Nevşehir'de, merkeze ve ilçelere bağlı köy ve beldelerde bulunan okullarda uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitim...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Nevşehir'de, merkeze ve ilçelere bağlı köy ve beldelerde bulunan okullarda uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitim için ilk ders zili çaldı.

Kırıkkale'de merkeze bağlı Yukarı Mahmutlar köyünde sabah saatlerinde velileriyle okula gelen öğrenciler, ateş ölçümlerinin ardından sınıflara alındı. Uzun bir aradan sonra coşkuyla İstiklal Marşı'nı seslendiren öğrencilerin mutlulukları dikkati çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de öğrencilere süt ve bisküvi dağıttı.

Tüfekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel temizlik kuralları kapsamında okulları sürekli ziyaret ettiklerini ve denetlediklerini söyledi.

Ziyaretlerde öğrenci seslerinin, koşuşturmalarının olmadığı yerde dört duvarın anlamsız olduğuna şahit olduklarını aktaran Tüfekçi, "Her şey öğrencilerin rengarenk yaşamları, sesleriyle güzel oluyor. Bugün bu mutluluğu yaşıyoruz." diye konuştu.

4. sınıf öğrencisi Muhammet Ali Taş, okullar açıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, arkadaşlarını, öğretmenlerini ve okulunu çok özlediğini dile getirdi.

Öğrencilerden Emirhan Kervan da "Çok mutluyum. İnşallah okullarımız bir daha kapanmaz. Böyle 2020 yılındaki gibi kötü şeyler bir daha olmaz." dedi.

- Yozgat'ta

Yozgat'ta 123 köy okulunda öğrenciler yüz yüze eğitime başladı.

Vali Ziya Polat ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Esenli Bilal Şahin İlkokulu'na ziyarette bulundu.

Okul girişinde çiçeklerle karşılanan Polat, çiçekleri öğrencilere hediye etti. Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Umarım bu süreci de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyarak en iyi şekilde atlatırız ve 1 Mart'ta da ikinci kademeyi açarız. İlerleyen zamanda da tüm öğrencilerimizi okullarda görürüz. Tedbirlerimize uyarsak çocuklarımız en kısa zamanda okullarıyla buluşacaktır." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Sümeyye Altınok, okuluna ve arkadaşlarına özlemini ifade etti.

- Sivas

Sivas'ta da köy okullarında yüz yüze eğitim başladı.

Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Şehit Adem Koç İlkokul ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Öğrencilerin gelişi ile beton duvarlar ve ıssız bahçelerin adeta çiçek açtığına işaret eden Ayhan, "Bugün köy okullarımızda başladığımız yüz yüze eğitim, birlikte uyduğumuz tedbirlerle 1 Mart'ta daha çok sınıfımızı açmamızı sağlayacaktır." diye konuştu.

Birleştirilmiş sınıflarda, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde ve anaokullarında yüz yüze eğitimin başladığını aktaran Ayhan, maske, mesafe ve hijyenden taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı.

- Nevşehir

Nevşehir'de kırsal bölgelerdeki köy okullarında yüz yüze eğitim heyecanı yaşandı.

Vali İnci Sezer Becel, Kovid-19 tedbirleri alınarak eğitime başlanılan Nar Fikret Aktekin Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Öğrencilere derslerinde başarı dileyen Becel, "En kısa sürede diğer çocuklarımızı da okullarımıza alarak normal süreçte eğitim-öğretime devam etmeyi umut ediyoruz. 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi, eğitim camiasına hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Vali Becel'e, Vali Yardımcısı Kağan Mekan Çeviren ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.