Kırklareli'de "Kadın Çiftçiler Yarışıyor"

Kırklareli'de "Kadın Çiftçiler Yarışıyor"

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasının bölge finali Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde yapıldı.

İğneada beldesindeki bir otelde yapılan yarışmaya Kırklareli, Edirne, Bursa, Düzce, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ illerini temsilen kadın çiftçiler katıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Daire Başkanı Pervin Karahocagil, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye finalinde birinci olan kadın çiftçiye 40 bin TL mali destek sağlayacaklarını ve 2004 yılından bu yana yapılan yarışmaya çok büyük ilgi olduğunu söyledi.

Kırklareli Tarım Müdürü Hasan Çebi de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi Yarışması'nın yapıldığını bildirdi.

Yarışmacıların projelerini anlatmasıyla başlayan yarışmada, yarışmacılara tarım, hayvancılık, ev ekonomisi ve çocuk gelişimi konularında 15 soru yöneltildi. Sorulan 15 sorunun 11'ine doğru cevap veren Kırklareli ve Yalova yarışmacılarına ilave soru soruldu. Soruyu doğru cevap veren Kırklareli birinci oldu.

Yarışmada Kırklareli bölgesini temsilen katılan Zeynep Tav birinci, Yalova'dan Özlem Döşlü ikinci, Sakarya'dan Nermin Baydar üçüncülüğü elde etti.

Yarışma sonrası Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman birinci olan yarışmacı Tav'a 3 bin TL değerindeki çeki teslim etti.

Yarışmanın ikincisi Döşlü'ye 2 bin TL ve üçüncü Baydar'a da bin TL hediye çeki verildi.

Yarışmaya Demirköy Kaymakamı Kaya Çelik, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, kurum ve kuruluşların müdürleri ile yarışmacıların yakınları katıldı.

Birinciliği elde eden Zeynep Tav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye final yarışmasında Kırklareli'ni en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.