Kırklareli'nde okuma yazma seferberliği

Kırklareli'nde okuma yazma seferberliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kursları Kırklareli'nde törenle başladı- Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, "Okuma yazma seferberliği" kursunu ziyaret ederek, okuma yazma öğrenen kursiyerlere pastalı

KIRKLARELİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kursları Kırklareli'nde törenle başladı.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Ahmet Yener Ortaokulunda düzenlenen törene katılarak, kursiyerlerle sohbet etti.

Çiftçi, okuma yazma öğrenen kursiyerlere pastalı tören düzenlenmesi için söz verdi.

Kursiyerlerle aynı sıraya oturan Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği ile kentte okuma yazma bilmeyen bir kişinin dahi kalmayacağını söyledi.

Bu seferberliği önemsediklerini ifade eden Vali Çiftçi, okuma yazma bilmemenin çok zor olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 2 milyon 462 bin kişinin okuma yazma bilmediğine değinen Çiftçi, "Kırklareli'nde 7 bin 177 kişi okuma yazma bilmiyor. Kurslarımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Herkesin okuma yazma bilmesi gerekiyor." dedi.

Kurslara katılan vatandaşların yaklaşık 6 hafta içerisinde okuma yazma öğreneceklerini dile getiren Çiftçi, "Okuma yazma öğrenen kursiyerlerimize ben pasta getireceğim, birlikte keseceğiz ve yiyeceğiz. Bunu da bu şekilde kutlayacağız." diye konuştu.

Çiftçi, ayrıca Afrin'de mücadele eden Mehmetçik'e de dua ettiklerini vurgulayarak, "Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok ama bir çakıl taşımızı da vermeyiz." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.