"Kırkpınar, uluslararası katma değere sahip"

"Kırkpınar, uluslararası katma değere sahip"

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bacıoğlu, - "Her yıl olduğu gibi yerli ve yabancı ilgisi çok yüksekti. Kırkpınar, uluslararası katma değere sahip olan bir etkinlik"

EDİRNE (AA) - Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne olan uluslararası ilginin her geçen yıl arttığını bildirdi.

Bacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni takip etmek için kente yurt içi ve yurt dışından binlerce turistin geldiğini söyledi.

UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültürel Mirası Listesi'nde bulunan Kırkpınar'ın, kentin simge etkinliği olduğunu ifade eden Bacıoğlu, Kırkpınar'a gelen turistlerin kentten memnun ayrıldığını belirtti.

Kırkpınar'ın 650'i yılı aşkın tarihinin insanları Edirne'ye çektiğini vurgulayan Bacıoğlu, şunları söyledi:

"Her yıl olduğu gibi yerli ve yabancı ilgisi çok yüksekti. Edirne de turistik anlamda bu ilgiden payını aldı. Özellikle yabancıların ilgisi geçmişten günümüze artarak sürüyor. Yabancı gazetecilerin de ilgisi çok fazla. Edirne, dünyanın hemen hemen her yerinden yabancı gazetecileri geçtiğimiz yıllarda ağırlamıştı. Bu yıl da yine Kırkpınar'a akreditasyon yaptıran yabancı gazeteci sayısı yaklaşık 70 kişiydi. Bu gazeteciler yağlı güreşleri takip etmek dünya ajanslarına haber ve fotoğraflarını geçtiler. Özellikle Fransa, Çin ve Amerika gibi bu tür geleneksel ve kültürel sportif faaliyetlere ilgi gösteren ajansların yaptığı haberler gerçekten çok ilgi görmüştü ve Edirne'ye artı turistik değer sağlamıştı. Bu yılki yerli ve yabancı gazeteci sayısının çok olmasını görünce Edirne turizmi ve Kırkpınar açısından memnun olduk. Mevcut bu uluslararası ilginin azalmaması ve daha ileriye gitmesi için kent olarak projeler üretmeliyiz. Uluslararası özelliği bulunan Kırkpınar'ı geliştirmek özellikle festivalleri takip eden turistler için daha cazip hale gelebilir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.