Kirli plan davasında gizli tanıktan çarpıcı itiraflar

Kirli plan davasında gizli tanıktan çarpıcı itiraflar

Kamuoyunda 'hükümete ve millete yönelik kirli plan' olarak bilinen davada önemli gelişmeler yaşanıyor.

İnternet andıcı dosyasının birleştirilmesinin istendiği davanın dünkü duruşmasına gizli tanık 'Munzur'un ifadeleri damgasını vurdu. Planda ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in Erzincan'a gitmediğine yönelik iddiasını yalanlayan Munzur, emekli Org. Ergin Saygun ve Çiçek'in sivil helikopterle geldiğini, karşılayanların arasında kendisinin de bulunduğunu vurguladı. Daha önceki ifadesini değiştirmesi karşılığında kendisine 80 bin lira verilmek istendiğini belirten Munzur, teklifi yapan kişinin yanında dönemin CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin'in olduğunu söyledi. Munzur, dönemin İliç savcısına kurulmak istenen komployu ise şöyle anlattı: "İşyerimdeki eğlenceye savcının çağrılmasını istediler. Kadınlarla görüntüsünün çekilmesi için kalem kamera verdiler."

'Kaos Planı' iddialarıyla ilgili yargılanan Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın 21. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Albay Dursun Çiçek ile Mehmet Deniz Yıldırım ve avukat Serdar Öztürk katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gizli tanık 'Munzur'un, mahkeme salonunun arka tarafından bulunan özel gizli tanık odasında hazır olduğunu ve ifadesine başvuracaklarını söyledi. Kimliği ortaya çıkmasın diye sesi ve görüntüsü bozularak mahkeme salonuna aktarılan gizli tanık, 4 yıl önce Erzincan'da bir kafe işlettiğini, kafesine gelip giden İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli Şenol Başçavuş ile tanıştıklarını, zamanla samimi olduklarını anlattı. Munzur, "Kurmay Albay Dursun Çiçek ile birlikte 8 kişi Erzincan'a sivil bir helikopterle askerî havaalanına geldiler. Misafirleri karşılayarak kalacağı Konak Mazlum Otel'e kadar götürdük. Şenol Komutan, 'hiçbir kayıt yapılmasın' dedi. Şenol Başçavuş bana 2 bin TL vererek misafirler için akşam bir eğlence düzenlememi istedi. Eğlenceye Dursun Çiçek ve ismini hatırlamadığım bazı komutanlar katıldı. O akşam Dursun Çiçek beni azarlayarak 'Sana verilen görevi neden yapmıyorsun?' dedi." ifadelerini kullandı. Munzur, Şenol Başçavuş'un İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt aleyhine komplo yürüttüğünü anlattı. Çiçek'in konuk olduğu eğlenceye davet edilen İliç Savcısı'nın, masasına gönderilecek kadınlarla görüntülerinin çekilmesi için Şenol Başçavuş tarafından kendisine gizli bir kalem kamera verildiğini söyleyen tanık, Başçavuş'un Savcı Bozkurt için mühimmat ve tarihi eser suçlaması yapmayı da planladığını iddia etti.

'SAVCIDAN ŞİKâYETÇİ OL' BASKISI

Gizli tanık Munzur daha sonra Er- genekon'un Erzincan ayağına yönelik davada verdiği ifadeleri değiştirmesi için şehirde pastanesi bulunan Erdal Erdoğan'ın kendisine 80 bin lira teklif ettiğini söyledi. Erdoğan ile Eriza Otel'de buluştuklarını belirten Munzur, burada Erdoğan'ın yanında o dönemin CHP Milletvekili Ahmet Ersin'in de bulunduğunu kaydetti. Erdoğan'ın kendisine, "İfadelerini değiştir. Sakın korkma." dediğini söyleyen Munzur, daha sonra abisi ve Ömer isimli arkadaşı ile 'tepe' denilen bir yere saklandıklarını aktardı. Yerlerini kimseye söylemedikleri halde jandarmanın kendilerini bulup gözaltına aldığını ifade eden Munzur, Erzincan Savcılığı'na götürüldüklerini anlattı. 'Hasan' isimli bir savcının önüne çıkarıldıklarını belirten Munzur, burada Erzurum Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Osman Şanal hakkında 'zorla ifade aldığı' gerekçesiyle şikayetçi olmasının istendiğini ifade etti. Munzur, "Beni ifademden vazgeçirmeye çalıştılar. Ama benden ifade alamadılar. Erzincan Savcılığı'na da güvenmediğimi, bu olayı Ankara'ya müfettişlere bildireceğimi söyledim. Osman Şanal'a zorla ifade vermediğimi, hepsinin doğru olduğunu anlattım." diye konuştu. Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i kafesine geldiği için gördüğünü belirten Munzur, Ergin Saygun'un da Erzincan'a gelen komutanlar arasında bulunduğunu ifade etti.

Tanıklarla görüşmeler, kameraya takılmıştı

Ahmet Ersin'in bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti daha önce Erzincan'a gelip gizli tanık Munzur'la görüşmüştü. Jandarma istihbarat elemanlarının koordine ettiği görüşmede gizli tanığa, tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner hakkındaki ifadelerini değiştirmesi yönünde baskı yapıldığı iddia edilmişti. Buluşmayı ilk başta yalanlayan Ahmet Ersin, daha sonra görüşmeyi itiraf etmek zorunda kalmıştı. İlerleyen günlerde CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe'nin üç gizli tanıkla Ankara'da buluştuğu ortaya çıkmıştı. Medyada, söz konusu görüşmelerde tanıklara ciddi meblağlarda para teklif edildiği yönünde haberler yayınlandı. Diğer tanıklara da "İfadenizi değiştirmezseniz sizi ve ailenizi ortadan kaldırırız." şeklinde tehdit mektupları gönderildiği öne sürülmüştü. Tınastepe ise tanıklarla görüştüğünü doğrulamış, ancak baskı iddialarını yalanlamıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.